PLC kontrollü konveyör bant tasarımı

meseşe

Üye
Katılım
16 Ara 2011
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
34
merhaba arkadaşlar ' PLC kontrollü konveyör bant tasarımı ' adı altında bitirme projesi yapacağız da bu konularda pek fazla bilgi sahibi değilim nasıl bişey yapabilirim neler kullanırım ?yardımınızı bekliyorum
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Farklı Bir şey olsun dersen;
Konveyör bandı loadceller üzerine bindirerek bir çeşit hareketli kantar yapmış olursun. Sonra kantarın(konveyörün) kendi ağırlığıyla doğru orantılı olarak motorunu hızlandırıp yavaşlatırsın (sürücü vasıtasıyla)
SONUÇ: Bant üzerinde ürün az iken yavaş hareket edecek ürün çoğaldıkça sıkışmayı önlemek amacıyla hızlanacak...
 
hani bu konu hakkında cidden pek bi bilgim yok da elinde bu şekilde bi tasarım yapabileceğimiz döküman tarzı şeyler varsa yolayabilirsen çok memnun olurum
 
Ne tür döküman istiyorsun.
PLC programlamayı biliyorsan geriye pek fazla birşey kalmıyor... Bilmiyorsan Öğrenmelisin...:)
 
LoadCell ile plc bağlantısı nasıl olacak hocam ? Plc programlamada problem yok ama bağlantıyı nasıl sağlayacağız ?
 
Konveyor ,çark sistemleri,kayış kasnak sistemleri vb. sistemlerde yapı aşağı yukarı aynıdır.Sadece motora indirgenen yük de değişiklik olur.Sonuçta hareketi düzenleyen bir servo dişlisi veya mekanizması.Demek istediğim eğer modelleme yapabiliyorsan , PLC ile motor kontrolü yapman işini görecektir.
 
Bu konuda bir çalışma yapmış birisi olarak öncelikle yapman gereken; bant sisteminde yapman gereken işlevi belirlemen. mesela ürünlerimi sayacan, renklerine mi ayıracan, ağırlıklarına göre mi işlem yapacan,metal olan olmayan ayrımımı yapacan vb. bu önceliğini belirledikten sonra bandı çalıştırmak durdurmak konumlandırmak işin rahat kısmı. hatta bant için kullanacan malzemeleri bile söyleyebilirim sana ama sen önce bant sisteminde ne yapacağına karar ver daha sonrasında tasarımına göre çözümler üretebiliriz birlikte.
Şimdiden kolay gelsin.
 
hocam bandda malzemeler olacak.fazla ağır olmayan ve belirli bir şekle sahip olan.Scada ekranından girilen bilgilere göre ,renklerine göre , manyetik özelliklerine göre ayıracak.Fakat problem şurda ;
1) motor DC olsa (düşük güçlü ve uzun olmayan bir band olacak tabiiki) encoder ile hız bilgisini nasıl alabiliriz ? Encoder hız bilgisi ile DC motoru nasıl sürebiliriz ? Mesala Analog çıkışımız olsa işimizi görür mü ? DC gerilimi encoder hız bilgisine göre verse ? yada sadece tur sayısını saysada olur. Bunu plc de nasıl gerçekleştireceğiz.Ve Örneğin motor milinin çapı 10mm buna bağlanacak 10mm lik encoderi nasıl seçeceğiz ? yada encoder 12 mm oldu bunu nasıl akuple edeceğiz ?
2) motor AC olsa ve soft starter ile yol verilse yada inverter ile yol verilse ; devre bağlantısı ve encoder sistemi nasıl yapılacak ? birde tabii PLC var !
3) EN ÖNEMLİSİ ; bu motor tahrikli çalışan sistemdeki (konveyör banddaki) malzemeleri nasıl bulacağız ve nasıl seçeceğiz.Bu tahrik sistemini ; elektrik motorunun sürüp süremeyeceğine nasıl karar vereceğiz ?

CEVAPLARSANIZ SEVİNİRİM...
TEŞEKKÜRLER..
 
slm plc öğrenmek için nerden başlamak gerekir sıfırdan başlayan bir eğitim kitabı varmı?
 
Önce otomatik kumanda öğrenmelisin en kapsamlısından ; sonrada s7200 ün çok kral türkçe bir kullanım kılavuzu vardır ; onuda okumaya başlayarak PLC dünyasına giriş yaparsınız...............
 

Forum istatistikleri

Konular
128,119
Mesajlar
915,160
Kullanıcılar
449,824
Son üye
Lecterer

Yeni konular

Geri
Üst