PLC ile step motor çalıştırılması ?

gebzee

Üye
Katılım
3 Nis 2009
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
32
Arkadaşlar proje ödevim var step motoru S7 200 plc ile çalıştırmam gerekiyo fakat plc hakkındaki bilgim yok denicek kadar az. A1 A2 A3 A4 bobinlerine sırayla enerji verip motoru çalıştırmam gerekiyor bana yardımcı olursanız sevinirim
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
step motor sürücüsü mevcut değil mi ?
 
step motorun küçükse direkt çıkışlarla sürebilirsin. 4 çıkışı sırayla belli zaman aralıklarıyla aktif edilebilir. Ancak step motor devri yuksek olacaksa plc röle çıkışlı ise mümkün olmayacaktır.devir hızı yüksek olacaksa step motor sürücüyle ve transistor çıkışlı bir plc tercih etmen gerekir.
 
Siemens S7-200 plc'nin transistör çıkışlı olması gerekir. Sakın step motorun uçlarını direk plc'ye bağlama. Step motoru sürmen için step motor sürücüsü kullanman gerekir. 3Amper çıkış gücünde basit bir sürücüyü kendin bile yapabilirsin veya alabilirsin. Forumda ve internette bolca döküman var. Plc için pals çıkış komutları var. Bu komutlar kullanılarak istenilen frekans ve yönde pals çıkarılır. Bu komutlarla tek motor sürülecekse 2 çıkış kullanılır. Plc pals çıkışın "step" ucun , yön çıkışın ise "dır" ucudur. Burda diket edeceğin bir husus plc pals çıkışları genellikle 24V seviyesindedir. Step sürücünün pals giriş uçları genellikle 5V seviyesindedir. Uygun direnç bağlantısının yapılması gerekir. Gelelim plc için programa s7-200 için internette birçok uygulama ve örnekler var bunları indirip incelemen gerekiyor.
 
Tamam bana mail adresini gonder bende sana programi yazayim gondereyim olurmu arkadasim
 
buradan paylaşmak insanlar içi daha faydalı değilmi?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,896
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst