plc ile kayan bant sistemi yardım

pitpit

Üye
Katılım
6 Ara 2013
Mesajlar
9
Puanları
1
merhaba arkadaşlar. PLC ile kayan konveyör tasarımı yapmam gerekiyor. bu tasarım için hangi parçaları kullanayım? (parçaların teminini ben yapacam biraz ucuzundan seçerseniz fena olmaz :p ) ve tabi bu parçaları nasıl monte edeceğim hakkında bilgisi olan varsa paylaşabilirse çok müteşekkir olurum :) yani ör. DC motor sensörlerle ve konveyörle nasıl haberleşecek? bunlar nasıl birbirine bağlanacak? acil yardım bekliyorum dostlar :(
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Ekteki linkte bişeyler çizdim. Dc motorun beslemesi sigorta ve 2 adet röleden geçebilir. Bu rölelerden 1 tanesi senin PLC ile vereceğin DO ile çalışacak. Diğeri bantın çevresinde güvenlik amacıyla bulunan pull rope sivicine bağlı. Sigorta açıldığında PLC sigorta DI verecek ve bu input ile sen DO verdireceksin programdan. Bu DO R1 rölesini çektirecek ve motor dönmeye, bant çalışmaya başlayacak. Bant çevresinde bulunan ip pull rope svicine bağlı olacak. Bu ip güvenlik durumunda çekildiğinde pull rope DI verecek ve motorun enerjisini kesecek. Daha sonra motor reset atılana kadar çalışmaması gerekir.
 
2 adet silindir gerekli sana bir profil ile ikisinin arasını sana gerekli ölçüde açtırabilirsin bunu ama üzerine sabitleyecek 4 adet ayak lazım bant kısmına ise dijital baskı yapan yerlerlerden winnex branda alırsan para istemezler rulo sonu fazla kalır motor olarakda araç çıkmacısından silecek motoru alabilirsin 12v dc dir işini görür uzun süre çalışmadada bi sorun çıkartmaz sadece ileri geri yapacak ise sağ ve sol limit için 2 adet swiç alman yeterli

eğer yapacagın işi tam olarak anlatırsan parçaların ebatları ve temin yerleri hakkında tam bir bilgi verebilirim

kolay gelsin istanbul anadolu yakasında ise biz imes in oralardayız gelirsen yardımcı da olurum
 
öncelikle tşk ederim ilgilendiğiniz için. maalesef istanbul da değilim. yapacağım iş tam olarak kayan konveyör üzerinde kayan ürünleri belli sayıda olacak şekilde paketleme sistemi.


bu linkteki uygulamanın daha basit halini yapacam. cevabınızı bekliyorum.
 
tşk ederim devresini de çizmişsin. tam olarak anlatmak istediğini pek anlamadım biraz daha açıklayıcı yazabilir misin ? :confused:
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,249
Kullanıcılar
449,840
Son üye
111340

Yeni konular

Geri
Üst