Ali_Rıza

Katılımcı Üye
Katılım
4 Ara 2009
Mesajlar
1,260
Puanları
58
Yaş
40
Arkadaşlar bir sisteme PLC veya DCS dememiz arasındaki tek fark; DCS lerin birçok PLC sistemi ve bilgisayarlardan oluşması mı? Yoksa kökten farklı şeyler mi? Yardımcı olabilecek arkadaşlara teşekkür ederim.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
tepki süresi,giriş çıkışlarda anlık okuma hızı, genişleme I/O, voltaj koruması(manyetik alan), işlevsellik, .... diye devam ediyor.

plc ler kuçuk ölçekli, dcs orta ölçekli otomasyonlarda kullanılıyor
 
DCS (Distributed Control System) olduğunda çok sayıda giriş çıkış vardır. Bunlar da kendi içlerinde kontrol gruplarına ayrılırlar. Bazı kontrol grupları da kendi içinde karar verebilir. Bazıları da merkeze bağlıdır. Oradan aldıkları talimatları uygularlar. Kartları PLC'den farklıdır. Yani PLC değildir. Ancak bunlara sinyal gönderen ekipmanlarda, kontrollerde veya kontrol edilen ekipmanlarda PLC olabilir.

PLC ise bildiğimiz klasik röleli sistemlerin elektronik adıdır. Biraz daha gelişmiştir. Tek farkı bu. Zaten programlarken dikkat ederseniz röleler var, kontaklar var, timerlar vs var. (Tabiiki röleli sistemlere nazaran oldukça gelişmiştir. Ama temeli budur)
 
bağlantıdaki dcs daha önce gördünüzmü sn demirdöven
 
bağlantıdaki dcs daha önce gördünüzmü sn demirdöven

O marka ile çalışmadım. Honeywell ve Allen Bradley ile çalıştım.

Bir de DCS ile PLC arasında ara bir kontrol ekipmanı da var. Ne diyorlardı unuttum. emerson'un plantweb diye geçen sistemi. En son onunla çalıştım.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,875
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst