PLC ile Boya Karıştırma Makinesi Projesi

sbhttnckl

Üye
Katılım
4 Tem 2013
Mesajlar
3
Puanları
1
merhaba değerli abilerim
ben elektrik elektronik son sınıf öğrencisiyim ve bu sene tez hazırlamam lazım.1 haftaya rapor hazırlayıp vermem lazım.konum plc kontrollü boya renginin resmini çekip ve bunu uygun oranlarda karıştırıp elde eden boya karıştırıcı yapma.rapor hazırlamam lazım ve şu an hiç döküman yok elimde nasıl yapmam gerektiği konusunda da bi fikrim yok.bu konu hakkında döküman paylaşabilirseniz duacınız olurum yoksa okulumun bir sene uzamasına sebeb olacak bu..
ilgilenen ilgilenmeyen herkese şimdiden çok teşekkür ederim
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Sayın sbhttnckl
Görüntü işleme tekniklerinden başlayabilirsin (DSP) öncelikle resmini çekmekten anlatmak istedğin fiziksel olarak mı yoksa önceden belirlenmiş renk katagorilerinden mi yararlanmak?

Kolay gelsin
 
merhaba yavuz bey
fiziksel olarak resim çekilecek ve matlap ile tanınan bu renk plc ye aktarılıp elde edilecek.sonuç olarak o renk elde edilecek.tam bilgi sahibi olmamakla beraber renk pikselleri olan plcler de varmış.matlap kullanmadan sadece plc ile yapılabilir mi bu?
 
Sayın sbhttnckl

Matlab kullanarak daha detaylı analiz edebilirsiniz avantajınız bu olur.Youtube da matlab image processing başlıkı bir çok uygulama mevcut.Bunlardan yola çıkabilirsiniz.Matlabta belirlenen renk binary olarak PLC yönlendiriecek bu arada matlab ile ortak tabanda haberleşme sağlamanız gerekecek bunun için OPC Server kullanmanız gerekebilir.

Saygılarımla
 

Forum istatistikleri

Konular
128,150
Mesajlar
915,482
Kullanıcılar
449,894
Son üye
Mehmet Denizz

Yeni konular

Geri
Üst