PLC ile Asansor Projesi?

duscell

Üye
Katılım
3 Şub 2007
Mesajlar
51
Puanları
1
arkadaslar yurtdisinda bi universtede elektronik bolumu ikinci sinifi okuyorum... plc ler uzerinde daha yeni calismaya basladim...
universtede clup olarak asansor projesi sectik ve ilk olarak bunun uzerinde plc uygulamasi yapacagiz.
diyecegim o ki PLC uzerinde tecrubeli kisilerden yardim almak istiyorum.
bunun yaninda eger asansor projesi uzerinde calismis
arkadaslar varsa ve dokumanlarini paylasirlarsa gercekten sevinirim...
simdiden tesekkurler
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
valla benimde bu seneki yıl içi dönem ödevim 3 katlı bir apartmanın asansör projesini PLC ile programlamak. Siz yine grupsunuz ben tek başımayım fakat elimde örnek bir proje var yanlız bilgisayar oratamında değil bu dokuman. sadece ben ladder diyagramını yazdım bu projeye bakarak. İleriki zamanda programın calışma prensibini bilgisayar oratamıa aktardıgımda seninle bunu paylasabilirim. ama eğer istersen su an için sana ladder diyagramını yollayabilirim...
 
Asansör projesini biraz daha açarmısınız arkadaşlar,bilgi verirmisiniz.
 
Teorik diagramını verirseniz size istediğiniz her dilde (LAD,STL,GRAPH,FBD) programlama yapabiliriz. Yalnız daha önceden hiç asansör projeleriyle çalışmadım. Sadece hangi katta neler olacak? Hangi butona basıldığında neler devreye girecek gibi bilgileri ulaştırırsanız size istediğiniz Programı çalışır halde sağlayabiliriz.
 
fluke ilgin için teşekkurler ben bu yazdıgım plc programını görsel olarak (resimli bir sekilde ) siemens in herhangi bir programına yuklyebilirimiyim bu konuda benim yardıma ihitiyacım var. grafiksel olarak çizimleri yapıp yazdıgımız programı simule etme olanagımız nedir.
 
Proje hakkında biraz bilgi verirmisiniz arkadaşlar,hiç asansör projesiyle uğraşmadım daha önce.
 
arkadaslar bende bu plc isinin acemisiyim ama kendime antrenman olsun diye gemo akilli role icin yaptigim proje var dosyayi acmaniz icin linkten ladder editoru ve projeyi download edin programi acin simulasyon program icinde var bir sorunuz olursa burdayim herkese kolay gelsin basarilar ladder diagram ve sema si da var!!!
 
Öncelikle Grafiksel çizimden kastınız sanırım bir asansör çizeceksiniz ve similasyon programları yardımıyla bunu görsel olarak test edeceksiniz.

Cevabı evet mümkün. Siemens Protool bunun için var. Protool, otomasyonda operatör panel ve touch panel konfigürasyonlarını oluşturan bir programdır. Programı bu amaç için rahatlıkla kullanabilirsiniz. Protool içerisinde istenilen grafikleri çizebilir tag dediğimiz değişkenler yardımıyla PLC nin ilgili inputlara outputlara yada merkerlere bağlanarak PLC nin ne yaptığı asansörün ne konumda olduğu Protool similasyon arayüzü sayesinde grafiksel olarak izlenebilir. Yine Protool similasyonu üzerinden PLC ye müdahele edebilir yine istediğiniz işlemi PLCye yaptırabilirsiniz. Protool üzerindeki grafiğe bir buton eklenerek 3. kata çıkmasını sağlamak gibi. Ama bunun için çok fazla detaya ihtiyacınız olacak, iyi derecede Protoolu ve PLC yi öğrenmek durumundasınız. Protoolu form içerisinde bulabilirsiniz.
 
Bununla ilgili simulasyon protool veya wincc flex. de yapacak kişi bulmak zor zaten bu programlarla ilgili örnekde yok :D:

*******************
ProTool un RunTime Soft ware inde Panel olmadan PC üzerinden PLC ile haberleşebilir Panel programınızı test edebilirsiniz. Örneklerde siemensin sitesinde istemedigin kadar mevcut. (www4.ad.siemens.de)
Düzenleyen:elektronikmuh
 
arkadaslar ilginizden dolayi hepinize cok tesekkurler...
projeyi kisaca anlatayim...oncelikle detayli bilgiye sahip olmadigim icin siemens plclerinin farklarini bilmiyorum o yuzden kullandigimiz plc nin modelini belirteyim s 7 200
asansor 3 kattan olusuyor ve durdugu her katta kat kapisi otamatik olarak aciliyor...
her kattaki kapi motorlarinida dahil edersek kabini tasiyan motorla birlikte toplam 4 tane motor kullanacagiz...
kabini tasiyan motor 3 fazli...
her katta kata cagiran dugmeler bulunuyor (ki bu malum gerekce... :)... )
bunun disinda belirtmem gereken baska bisey varmi bilmiyorum...
oldugu takdirde yardimci olabilirim...
ugrasack arkadaslara simdiden kolay gelsin...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,965
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst