PLC ile Asansor Projesi?

Selamlar arkadaşım ben asansör işi ile uğraşmaktayım ayrıca endüstüri meslek lisesinde ilgili bölümden mezun oldum basitce ve yüzeysel plc eğitimi almıştık ama yıllar oldu unuttum ama şunu söyleyim bu asansör işi plc ile yapılması imkansız gibi bişey mevcut plcler ile şunu belirteyim asansör işi sandığınız kadar basit bir otomasyon işi değildir otomasyon için bir masa dolusu plc gerekebilir belkide daha fazla vede yüzlerce kablo ve buda asansör için istenmeyen durum arkadaşların ben yaptım oldu dedikleri asansörle alakası yok tamamen terminatör ölüm makinası olur ancak projeye gerçekçilik katmak istiyorlarsa mantıkları ile değil mevcut kumanda kartlarının verdiği çıkışlarının ne olduğu sistemin diagnostik şemasının ne olduğunu öğrenmesi gerekli.Ayrıca birisi yazmış asansör motoru 3 faz 1 motor ordan var birde her kata 1'er motor olmak üzere 3 motorda ordan 4 motor demiş yav görmüşmü mevcut sistemde motor olup olmadığını yarı otomatik asansörlerde dış çarpma kapıda motor yok sadece kilit kollarını açtıran bobin ve bağlı mekanik rampa var .Tam otomatik kapılardada motor yok iç kapı üzerinde kapıları açıp kapayan motor var o motor da 3 faz olacak diye birşey yok.Gerçekçi bir asansör plc ile yapmak isteniyorsa biraz gerçekçi olmak lazım mantığım yapar basit ya dememeli.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
projeye gerçekçilik katmak istiyorlarsa mantıkları ile değil mevcut kumanda kartlarının verdiği çıkışlarının ne olduğu sistemin diagnostik şemasının ne olduğunu öğrenmesi gerekli

peki bu konuda bizlere bilgi vermeniz mümkünmüdür. asansörün yapısı işleyişi ne tarz güvenlik ve hareket sistemleri kontrol üniteleri barındırmaktadır.

en azından bu bahsetmiş olduğunuz kartlar nasıl bir şeydir yapı işleyiş vb.
 
arkadaşlar merhabalar 4. sınıf elektrik ve elektronik mühendisliği öğrencisiyim bitirme ödevim olarak plc ile asansör kontrolü yapıcam ama bu konu hakkında pek bilgim yok bana lazım olacak malzemeler hakkında teorik ve pratik bilgi verebilecek birileri var mı? portatif bir şey yapmak istiyorum 3 katlı düşünüyorum uzunluğu 60-70 cm arasında kabini 15-20 cm gibi hafif gösterişli bir şey yapmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,919
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst