plc ile asansör kontrolü

derorhan

Üye
Katılım
7 Ara 2010
Mesajlar
33
Puanları
1
Yaş
36
arkadaşlar 80cm boyunda bir maket yaptırdım.5 katlı toplamalı sistemle çalışan bir asansör projem var. yani her katta yukarı aşagı çagırma tuşları olucak. kısacası asansör yukardan aşagı inerken aşa yöndeki çagırı olan katlarda durup yolcuları alıcak. yönlendirmeler olan katlardada yolcuları indirecek.aşagı yönde başka çagrı ve yönlendirme yoksa.yukarı yön hareketi başlayacak.
siemens s7-200 ile programı yazma çalıştım. yazımın konusunda yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı?
her katta kat algılayıcıları ve kapı durum kontrölü yapılacak.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Nasıl bir program yazdınız? Yazdığınız programı herkesin anlayacağı şekilde veya yapmak istediğiniz programın tam anlamıyla akış diyagramını bizimle paylaşırsanız ortak bir çalışma yapabiliriz...
 
Son düzenleme:
tarayıcım yok ama sözlü olarak ifade edecek olursam;
diyelim ki ; 3kat aşagı çagrısı yapılmış olsun.
kabinin bulunabilecegi durumlar 1.kat 2.kat 4.kat ve 5.kattır.( kabinin ara katlarda degil. ve anlık olarak yani zamanın durdugunu düşünelim.)
kabin 2. kattaysa;
kişi 3. kat aşagı bastıgı için 4. ve 5. katlara yönlendirmeler varsa kabin 3. katta durmadan geçsin.1. kata yönlendirme varsa ilk önce 1. insin. (burda kabin 1. katta durumu söz konusu olacaktır.)
bu şekilde kabin hangi kattsaysa o kata göre durumlar oluşturup kontaklarla uazmaya çalıştım. sıkıntı şurda oluşuyor. çagrılar varsa?
kişi 3. kat aşagı bastıgında ; ve kabin 2. katta ise; 1.kat yukarı çagrısı 4. kat aşagı-yukarı çagrısı;5. kat aşagı çagrısı olabilir.bu çagrıları nasıl degerlendirmem lazım.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,650
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst