PLC ile Akım kontrolü

felipemelo

Üye
Katılım
4 Nis 2011
Mesajlar
2
Puanları
1
Merhaba arkadaslar , bitirme ödevi olarak akıllı priz diye bir proje aldık. Benım sıze sormak istediğim plc ile akım kontrolunu nasıl yapabılırım daha once hıc plc kullanmadıgımıda goz ardı etmeyın lutfen :)) prızde akım varsa plc ile uzaktan bunu kapatmak istiyorum akım sensörü ile plcyi nasıl bağlayabılırım. ACİLLLL cevaplarınızı beklıyorum hepınıze kolay gelsın
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Akım sensörü diye birşey varmıdır bilmem ancak akım trafosu bu tür işler içindir.
Akım trafosunun çıkışını doğrultup 24v regüle devresiyla PLC ye input (giriş) yaparsan sinyal alırsın.
Derslerine iyi çalış herşeyi devletten bekleme PLC ve regüleleri ders olarak görmüşsünüzdür yada görüyorsundur.
 
sn felipemelo,

eğer prizi açıp kapatmak için plc kullanacaksan,bunu tez olarak uygun bulan hocayı ... . ayıptır günahtır bari bir şeyler yapsaydın . bunu yapmanın kolay yolları var al bir akım trafosu ,bağla çıkışına bir tane regülator kaç volt çıkış isersen olur,bağla çıkışına op-amplı comparator belli voltu gcerse acsın altında kalırsa kapatsın bunların hepsının malıyetı 100 mılyonu gecmez.
 
hall sensörlerini incelemenizi tavsiye ederim. öncelikle akımı ölçmeyi sağlayın daha sonra isterseniz plcde analog girişler kullanarak istediğiniz akım değerini aşıp aşmadığını bile kontrol edecek devre tasarlayabilirisiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst