PLC-HMI bağlantısı

CoraqLi55

Üye
Katılım
29 Nis 2014
Mesajlar
41
Puanları
1
Yaş
29
Herkese iyi günler. İlk defa PLC S7 1200 le çalışma fırsatım oldu. Ve sorunsuz bir şekilde kurduğum ladderı çalıştırdım. Ancak bu sisteme birde HMI ekleyince HMI'yı doğru şekilde çalıştıramadım. Daha açık belirtmek gerekirse ladderde sıradan bir mühürleme devresi yaptim. Ekrana da start ve stop butonlari ekledim. Hem PLC ye hemde HMI ya uygulamaları attım. Daha sonra LAN kablosunu bu iki aygıt arasına bağladığımda istediğim sonucu alamadım. HMI ekrandan starta bastığımda çıkış vermedi. Bunun sebebi ne olabilir? Tekrardan iyi günler.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
devices networks sekmesinden ekran ile plc arası kablo birleşmesi yapıp devam etmen gerekir. birde ekranda koyduğun butonları events ten plc adresi tanıtman gerekir
 
devices networks sekmesinden ekran ile plc arası kablo birleşmesi yapıp devam etmen gerekir. birde ekranda koyduğun butonları events ten plc adresi tanıtman gerekir
Hocam öncelikle cevap için teşekkür ederim. Devices & networkten plc-hmi baglantisini yapmistim. Zaten hmi yi secerken en başta plc'yi ona tanitmistim. Bu ikili arasindaki bağlantı yeşil line olarak gözüküyordu. Butonlarida setbit yapip ladderdaki kodlarini girmistim.
 
events -press- setbit
events -realese-resetbit
 
programında HMI profinet isim ve adresi verdinnizmi (eğer profinetten bağlıysa)
HMI in ismi ve adresi programda yaptığın ile aynı olmalı.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst