PLc Hakkında Bilgi (PowerPoint) *.ppt

Klavyeah

Üye
Katılım
28 Ağu 2006
Mesajlar
269
Puanları
1
Yaş
39
PLC (PROGRAMABLE LOGIC CONTROL)

Plc'ler Hakkında Power Point Sunumu


Programlanabilen lojik kontrol olarak tanımlanabilen PLC, elektriksel olarak kontrol edilen sistemlerde otomasyona geçişi sağlamak için geliştirilmiştir. Tüm veri giriş- çıkışlarını istenilen şekilde programlayarak daha az malzeme ve işçilikle kontrolü sağlamaktır.
PLC içerisindeki operasyonlar çeşitli lojik fonksiyonlarla ifade edilirler. Yani tüm değerler “0” ve “1” lerden oluşmaktadır.

Dolayısıyla PLC içerisinde kullanılacak değerler de Binary ve BCD gibi ikili sayı sistemleridir.
PLC giriş ve çıkışlarındaki elemanları kontrol gerilimi genellikle 24 VDC olur. Yani bir giriş sinyalinin “1” olarak algılanması için +24VDC olması gerekmektedir. Bu sinyaller giriş ve çıkışlardaki optokublörler vasıtasıyla +5VDC’ye dönüştürülür. Çünkü PLC içerisinde kullanılan voltaj daima +5VDC’dir. Farklı giriş ve çıkış gerilimleri için değişecek şey sadece optokublörler olacaktır.

PLC uygulamalarının ilk aşaması işin projelendirilmesidir. Kullanılacak tüm giriş (butonlar, anahtarlar, switchler v.b.) ve çıkış sinyalleri ( kontaktörler, lambalar, valfler v.b.) belirlenir. Bunların sayısına ve kumanda gerilimlerine göre PLC ünit ve gerekli diğer modüller seçilir. Yani yapılacak ilk işlem “Hardware” konfigürasyonun hazırlanmasıdır.
Hardware konfigürasyon için ülkemizde en yaygın kullanılan PLC paketi olarak Siemens
“SIMATIC 100U, 102U VE 103U” dan örnek verebiliriz.


Devamı Ektedir
 

Ekli dosyalar

  • plc-powerpoint-sunum.zip
    47.9 KB · Görüntüleme: 913
Moderatör tarafında düzenlendi:
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,880
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst