Plc Haberleşmesi ve Ağ Sistemleri?

artık

Üye
Katılım
11 Kas 2006
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar tezimi PLC HABERLEŞMESİ üzerine aldım fakat kaynak ve uygulamada epey zorlanıorum.bana bu konuda yardım edebilecek arkadaşlara ihtiyacım var...eğer tezimi sorunsuz tamamlarda bu işi kavrarsam tüm dökümanlarımı ve tezimi sizlerle paylaşıcam inşallah :) yardımı dokunabilecek arkadaşlara simdiden tesekkur ederim.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
arkadasım bana mail yoluyla ulasırsan ve bana tezınde ne yapmak ıstedıgın hakkında bılgı ve acıklama verırsen sana yardımcı olabılırım sanırım.plc programlama ile ugrassmaktayım.
 
Eklı dosya sana yardımcı olabılır.Sayet olmaz ıse tekrar bakarız
 

Ekli dosyalar

  • bvt4.rar
    453.2 KB · Görüntüleme: 814
Moderatör tarafında düzenlendi:
Buda ıngılızce dokuman ayrıca step7 manuellerınden bulabılırsın ıyı calısmalar
 

Ekli dosyalar

  • Profibus.zip
    618 KB · Görüntüleme: 232
Moderatör tarafında düzenlendi:
erenakc ve aliesber arkadaslarım cok saolun yardımlarınıs ve gösterdiiniz ilgi için cok minnetterım doğrusu bu konuda hem döküman hemde tecrübe bulmam epey zor oldu ama sona vardım sayılır...daha cok deneyler yaparak kendi kendime anladım haberleşmelerini..özellikle s7 200 de freeport modunda haberleşme ve network komutlarıyla haberleşme konusunda olay baya şekillendi...tekrar tesekkür ederim herkese..öğrendiklerimi yakında kısa ve net bir şekilde burda yayınlamayı düşünüorum..
 
arkadaslar plc haberleşme protokolleri neler kafam karıstı rs485 ile profibus aynı sey mi bi yardımcı olurmusunuz acilllll
 
arkadaslar plc haberleşme protokolleri neler kafam karıstı rs485 ile profibus aynı sey mi

Haberleşme olayı çeşitli katmanlardan oluşur. RS485, verinin elektriksel olarak nasıl iletileceğini belirleyen bir standarttır. Profibus ise verinin elektriksel olarak nasıl iletileceği ile ilgilenmez, uygulamaların ve akıllı cihazların veriyi hangi biçimde paketleyeceği ve nasıl işleyeceği ile ilgilenir.

Alt katmanlarda hangi yöntemi kullandığınız, üst katmanlarda veriyi ne şekilde ileteceğinizi etkilemez. Örneğin profibus kullanırken alt katmanlarda veriyi iletmek için RS232, RS485 veya ethernet kullanabilirsiniz.

Veya RS485 kullanan bir donanım/ağ üzerinde, profibus veya modbus veya başka bir üst katman protokolünü kullanabilirsiniz.

Detaylı bilgi için OSI katmanları ve ağ konusuna bakınız.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,845
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst