PLC haberleşme sorunu

Katılım
2 Mar 2009
Mesajlar
25
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar,

Bilgisayar ile PLC arasında aşağıdaki linkte yer alan kabloyu kullanmak istiyorum. Fakat bağlantıyı yayıp PLC ile haberleşemedim.

6ES7972-0CB20-0XA0 Siemens | S7-300 PC Adapter, USB to RS485 | 390-928 | Welcome to RS Online

PLC : Siemens S7-200 CPU 222

Bilgisayarın işletim sistemi : Windows XP

Şimdiden teşekkürler.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
kabloyu mpı değil ppi ile haberleşecek şekilde ayarlamalısın.Ayarlar denetim masası set pg/pc interface-microwin -ppi ........Ama önce kablonun driver cd'sinden sürücüleri yüklemiş olman lazım.
 
Microwin üzerindeki Set PG/PC Interface kısmına gel ve bağlantı kısmını PC Adapter(PPI) Olarak işaretle, Properties Local Connection kısmını usb seçeneğini seç, PPI Sekmesindeki Transmission rate seçeneğini 9.6 Kbps alarak ayarla, eğer bağlantı başarılı olmaz ise transmission rate seçeneğini sırası ile 19.2 ve 187.5 yap.
 
aynı sorunu bende yaşıyorum yardım lütfen =)
 
driver'ı nereden yğkleyebilirim arkadaşlar yardımcı olabilirmisiniz??
 
Neden bu kabloyu kulanmak istiyorsun s7 200 kendi kablosunu kullan adıüstüne s7300 pc adaptör biraz zor gözüküyor
 
Denetim masası SET PG/PC ayarlamalar yapman gerekiyor. CPU222 sanırım elindeki plc, SET PG/PC 'den PPI seçimini yapman gerekiyor. arkadaslar da bahsetmısler zaten PPI veya MPI yapman gerektiğinden, sorununun BAUD Rate ayarlarından kaynaklanabiliyor olabileceğinden falan. Bunların hepsini deniyor ve hala haberleşemiyorsan, ya kullandığın PLC'nin haberleşme protunda bir sorun vardır, ya kullandıgın haberleşme aparatında. Ayrıca son bi sansın da varsa haberleşme kablonun üzerindeki kutucukta kucuk ufak swıtcler var belkı de onların duzenın de bı hata vardır. Umarım sorununu cozmene destek olabilmişizdir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,532
Kullanıcılar
449,909
Son üye
T_K

Yeni konular

Geri
Üst