PLC giriş ve çıkış tiplerinin seçilmesi?

shox

Katılımcı Üye
Katılım
4 Tem 2007
Mesajlar
968
Puanları
56
Arkadaşlar PLC nin giriş ve çıkışlarının PNP mi yoksa NPN mi olacağına bizmi karar veriyoruz?? Bu seçimi yapaeken neye dikkat etmeliyiz??
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
kontrol etmemiz gereken cihazların durumuna göre seçilmektedir .örnek servo sürecekseniz vede sadece npn giriş kabul ediyorsa cıkıslarınız npn olmak zorunda yoksa servoya kumanda edemeyeceksiniz demektir.
 
PNP yada NPN giriş/çıkış kullanımı tamamen sizin tercihinize kalmış. Bazı PLC'ler giriş/çıkışlarını dilediğiniz gibi set etmenize imkan tanırken, çoğunluğu bu imkanı vermemektedir.
 
sizin tercihiniz derken ,sensorlere vb bakıyorum npn sensor pnp sensor yazıyor dediğiniz tercih bağlarken değil alırken galiba
 
Tamam sisteminizi kurarken PNP yada NPN tercih eder ve tüm otomasyon ürünlerinizi buna uygun alırsınız ama bağlantılarınızı yaparken de buna uygun yapmalısınız.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,169
Mesajlar
915,621
Kullanıcılar
449,934
Son üye
peldayilmaz

Yeni konular

Geri
Üst