PLC fonksiyon blogu yardımı??

ugurylmz

Üye
Katılım
18 May 2008
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
39
proseste anlamadığım bir kaç nokta var onları aydınlatırsanız cok sevinirim.

1- Programın başındaki EN kontağı ve sonundaki ENO bobini ne anlama gelmektedir.
2-Analdıgım kadarıyla A351-A352-A353 nolu adreslerde zaman,gun,ay gibi bilgiler saklı tutuluyor bunlar güncel bilgilermidir?Ayrıca bu adreslerdeki bu bilgiler hexadesimal mi binarymi yoksa desimal şekildemidir.
3- MOVD komutunun nasıl çalıştıgını anladım fakat bu komutla kopyalanan adreslerdeki bilgiler yine bcd mi yoksa hexadesimalmi cunku adresler Hour_BCD şeklinde grilmiş.Yani MOVD komutunu kullanınca bilgiler hexadesimalden bcd yemi dönüyo?
4- Programın sonundaki BIN komutunu hiç anlayamadım neye yaradıgını biliyorum ama neden boyle bişey kullanmış çözemedim yani en son Minute,Hour gibi adresler başta data tipleri INT diye söylenmiş neden BIN komutuyla hexadesimale çevrilmek istensin bilgiler sonuçta plc nin A351...gibi adreslerinde bu bilgiler var.Aslında burada programın amacı cıkıyo ama ebn onu anlayamadım heralde

Bu sorularımı cevaplarsanız cok mutlu olurum. Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkürler İyi çalışmalar
 

Ekli dosyalar

  • Function Blocks To calc Daylight Saving Time.pdf
    78.1 KB · Görüntüleme: 45
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Sevgili uğur plc lerde alias diye bir şey var buda global bir değişken oluşturmanız durumunda şayet bit değeri genişletilirse yazılım bu adreslemeyi random yapar çünkü siz zaten bir değişken olarak girmişsiniz. Kısaca eğer "Saat_deneme" gibi bir 32 bitlik değerin taşınması yada işleme girdiğinde plc gerçek data kaydının tutulduğu adres bilgisiyle işleme koyar. Her Plc de bazı handikaplar vardır misal step başına girilecek işlem sayısı bellidir siz bunu aşarsanız uyduruk adresleme yaparak yazılım bu satırları böler. Çalışma açısından hiçbir sakıncası yokdur fakat revizyon yaparken baya bir uğraştır. Bunun için yazdığınız satırların plc tipine uygun olup olmadığına ve gösterim modunun ne olduğuna dikkat ediniz. Bu program konusunda eksikliklerin var data çevrimlerini ve data adresleri konusunda biraz daha bilgi edinmen gerekiyor. Bu konuda sana yardımcı olamam çünkü bunu senin kavraman gerekiyor. Bu böyle olur bu şöyle olur demekle senin eksik bilgi edinmene sebep olurum bunuda istemem. Biraz sebat biraz şevk gerisi gelir.kolay gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst