plc fiberoptik ve ethernet

ansez

Üye
Katılım
25 Nis 2009
Mesajlar
361
Puanları
1
Yaş
49
arkadaşlar şimdi yeni bir dosya aldım. iki pompa motorunu kontrol etmem gerekiyor benim sıkıntım daha önce siemens ve fiber optik modül kullanmadım önce fiyet vereceğim sonrada başlayacağım işe bana konfigirasyon konusunda, fiber optik ve ethernet konusunda yardımcı olabilirseniz detayları sonra vereceğim.
3 marka işaret ediliyor ama ben siemens düşünüyorum siemens, abb ve schneider
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
SIEMENS kullanırsan ben daha önce fiberoptik OLM ile profibus üstünden (CPU, ET)plc haberleşmesi yaptım. sıkıntılarını yada iyiliklerini biliyorum. fiberoptik ethernet içinse fiberoptikten ethernete dönüştürücüler var hattın başına ve sonuna bunlardan koyarak normal ethernet haberleşmesi yapabilirsin fiberoptik hattı nerede kullanacağın önemli yardımcı olmak için ayrıntı gerekiyor. hat uzunluğu hızına göre kablo ve sonlandırma seçimlerinin yapılması gerekiyor ve fiyat konusu burda çok farklılık gösterebiliyor. kolay gelsin
 
bu konuda sana bahsettiğin markarların asıl tedarik ettiği Hirschmann Endüstriyel network sistemlerini tavsiye ederim. ABB, Siemens ve Schneider, Hirschmann'ın global partneridir. Alternatiflerin çok ama doğru düzgün birşey kullanmak istersen Hirschmann tavsiye ederim.

%100 Taiwan üretimli Alternatifler : advantech, moxa, korenix, sixnet(abd olabilir), phoenix contact, wago, ntron(abd) vs...

Kullanacağın ekipmanların endüstriyel network ekipmanı olmalıdır. Raya montaj, 24VDC beslemeli, EMI bağışıklığı olan, gerekirse redundant besleme yeteneği olan ürünler kullanmalısın. Projen için Unmanaged ürün kullanabilirsin. 10/100 çalışan fiber ve ethernet portları üzerinde olan kompakt ürünler bulabilirsin.

Ama bahsettiğim gibi eğer gerçekten kaliteli ve sorunsuz birşey istersen Hirschmann'ı tek geçerim.

Bu arada OLM alternatifi bir çok ürünü daha ucuza bu markadan temin edebilirsiniz.
 
arkadaşlar ilginiz için tşk ederim ama ne yazıkki iş çok anarmal bir farkla başka firmada kaldı tüm fiyat veren arkadaşlar çok olduk 35.000 TL. lik işte ikinci en uygun fiyat bizimki olmasına rağmen 18.000 TL farkla işi kaçırdık nasıl yapacaklar bilmiyorum yinede ilginiz içintşk.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,557
Kullanıcılar
449,916
Son üye
adil.degirmenci

Yeni konular

Geri
Üst