PLC+Ekran tipi CPU'lar

shox

Katılımcı Üye
Katılım
4 Tem 2007
Mesajlar
968
Puanları
56
Merhabalar.PLC ve HMI ayrı ayrı olanlar ile PLC+HMI birleşik olan yapılar arasında kullanım olarak ne gibi farklılıklar vardır?
PLC+HMI tipi modellerde seçim yaparken nelere dikkat etmek gerekiyor?
Birbirlerine karşı avantajları ve dezavantajları nelerdir?
Kullanan tecrübeli ustalarımın yorunmları nelerdir?
Teşekkür ederim.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Merhaba.Genel uygulamada plc ve hmi ayrı ayrı kullanılır.Yapacağınız uygulama önemli bunun için.Bildiğim Unitronics markası Ekran ve plc bir arada. Aradaki I/O'lara haberleşme üzerinden veya kablo yoluyla bağlanılıyor.Birde BR gibi panel pc olayı var.Daha üst düzey uygulamalarda kullanılır.
Plc seçilirken uygulama ve neler olacağı önemlidir.Motion kontrol varmı?Senkron hareketler varmı?Cam uygulamaları yapılacakmı?Bunlar hep uygulama ile alakalı.Basit bir konveyör uygulamasında her türlü markanın başlangıç seviye plcler kullanılabilir.
HMI seçiminde benim en önem verdiğim konu haberleşme seçenekleri.Farklı plc ve farklı hmi markaları arasında haberleşme sıkıntılı olabilir.Hmi kapasitesi,hızı,bağlantı seçenekleri VisualBasic gibi dilleri desteklemesi önemli.Ama buda uygulamanıza yönelik oluyor.Basit bir kaç sayfalık işlerde en basit hmiler işinizi çözebilir.Eğer bir marka tavsiyesi isteseniz benden,
Omron NX1P PLC ile Omron NB serisi paneli tavsiye ederim.NX1P hızlı ve motion yapabilen ve buna rağmen uygun fiyatlı bir plc.
 
@sahinhan ustam ben plc+hmi birleşik modellerde seçim yaparken neyi ğözönüne almalı onu öğrenmek istemiştim daha önce bu tür bir ürün kullanmadım ondan dolayı bilgi almak istiyorum
PLC ve hmi ayrı olan ürünlerden çok fazla kullandım.
Bilgilendirme için teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,149
Kullanıcılar
449,822
Son üye
hamidettin

Yeni konular

Geri
Üst