PLC egitim seti hazirlamak icin minimum gereksinimler?

ahmetabi2

Üye
Katılım
27 Nis 2009
Mesajlar
110
Puanları
1
Merhaba arkadaslar,

ben PLC programlama konusunda yeniyim. O yüzden size sormak istiyorum. Bir ev kullanicisi olarak ve bilgisayarimda ek hic bir donanimin olmamasini belirterekten, benim PLC programlamaya baslayabilmek icin gereksinim duyacagim, yeterli olacak minimum özellikli ve maliyetli PLC egitim seti hangi ürünleri gerektirmektedir. Bu konuda bana ufak bir liste yapabilecek arkadas varsa cok sevinirim. Birde benim bilgisayarimin bu konuda sahip olmasi gereken ek bir özellik varmi, veya performans minimum siniri?

Ve birde LOGO! diye gecende PLC ler gibi ayni görevde mi? Kusura bakmayin belki komik gelen bir soru olabilir bu son soru, bilmedigime verin eger oyle ise.

iyi calismalar.
 
Herhangi bir pentium xxx veya üzeri pc olması yeterli yeterki usb veya seri portu bulunsun

eğitim setini kendin hazırlarsan maliyeti daha yüksek olabilir. Bunun yerine s7-200 plc ve logo akıllı role için siemens in hazır eğitim paketlerinin içinde gerekli her donanım var
 
bence yeni başlıyanlar için hemen plc almak mantıklı değil öncelkle küçük devreler yapıcakları için plc simülasyon programları ile kendilerini biraz daha yetiştirip sonra gercek plc üzerinde uygulama yapmaları bence daha sağlıklı çünkü sonradan vazgecen ve boşuna para harcayan insanlar var...
 
korkmaz_desing arkadaşıma katılıyorum simülatör programı yeni başlayanlar için oldukça tatmin edici onun için tam kendinizi hazır hissetmeden boşuna para harcamayın!
 
yeni başladinsa bir simulator kullanman daha iyi olur senin için hem axtra bir masraftan kurtulursun simulatorde gercektekı gıbı cogu uygulamayı yapabilirsin illaki alcaksan kendine logo veya ucuz bir marka plc alabilirsin donanım olarakta butonlar ve röleler yeterli olacaktır
 
Biz normalde okulda görmüstük PLC programlama dersi. Hatta 24 saat de staj yaptik. Ama o aralar pek dikkat etmedim. Hatirliyorum bizde siemens sistemlerde calismistik. Simatic programinda yazdigimizi hatirliyorum. Bir levhada vardi. Yol isiklandirma sistemlerinden yapmistik o levhalar üzerinde. zamanlamali ve kullanici etkilesimli vs vs.

Birde sormak istedigim, mesela ben Siemens S7-200 set almis olsam, bunu ayni zamanda normal bir makina veya mekanik aksani calistirmak icinde kullanabilirim herhalde degil mi? Birde LOGO simatic ten ayri mi?
 
Selamlar.

Bir ad. DELTA DVP14SS Plc, bir ad. 24V 1A Güç kaynağı, sigorta, klemensler v.s. toplam maliyeti 150 TL YE maloldu.
Delta plc programını netten indirmiştim. Şimdi çalışmalara başladım. Gayet ucuz ve zevkli. Yeni başlayanlara tavsiye ederim.
 
peki benim sorum, normalde yogunluk olarak Siemens'in setlerini duyuyorum. Diger markalarda ki programlarin kapasiteleri, kullanim ve programlamalari birbirlerine benziyor mu?
 
Kapasite(input-output) arttırımı diğer marka plc lerde siemenste olduğu gibi ek modüller kullanılarak yapılabilmektedir.Farklı marka plc lerin programlama şekilleri farklıdır doğal olarak ama herhangi bir plcyi iyi programlıyorsan diğer markalara alışmanda okadar kısa sürede olacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,902
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst