plc deney seti yardım

mumutef

Üye
Katılım
16 Ara 2010
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
44
çalıştığım okulda bulunan plc deney setinde s7/200 cpu222 dc/dc/dc +em235modülü ve 24 volt dc modülü ayrıca onlarca bu plc ile gelen deney kartları var(3fazlı asm motor deneyleri,sıcaklık ölçme,agırlık ölçem gibi onlarca farklı kart)
şu ana kadar eğitimde kullanılmamış malesef hepsi posetlerini içinde bekliyor.malesef bunları yollayan okulda kapanmış (2002 METEM) deney seti üzerindeki iletişim bilgileri işe yaramıyor.öğretmen arkadaşlardan ricam bu deney setlerinde kullanma kılavuzlarını nasıl temin edebileceğim yönünde yardımcı olmalarıdır.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Oda üyelerime yönelik PLC eğitim laboratuvarı kuracağım 10 takım PLC eğitim seti alma düşüncem var. Neler almamı ve hangi marka almamı önerirsiniz.
 
S7-300 313c 2dp ve her plc ye analog giriş çıkış modülü ve ethernet modülü ve USB/MPI haberleşme kablosu ile beraber almanı bunun yanında et200 uzak I/O ünitesi ve Micromaster, ve micromaster için DP ünitesi almanızı tavsiye ederim. (Elbette kaynak sıkıntısı yoksa)
 
teşekür ederim izmit çok uzak
zaten batıda olsaydı bu cihazlar çürütülmezdi.inanın satın alma müdürlüğünü bile aradım ne bilgi nede belge temin edemiyorlar. tek çözüm bu deney seti kullanan bir okul bulup gerekli bilgilere onlardan temin etmek. -
 
Oda üyelerime yönelik PLC eğitim laboratuvarı kuracağım 10 takım PLC eğitim seti alma düşüncem var. Neler almamı ve hangi marka almamı önerirsiniz.

Merhaba Mehmet Bey,

Fatek PLC Deney seti olarak size destek verebiliriz.
Benim fikrimi soracak olursanız yapılacak eğitim setinde, Dijital Giriş/Çıkış haricinde Analog Giriş / Çıkış uygulaması, Yüksek Hızlı Sayıcı (Enkoder) uygulaması, Isı Kontrol uygulaması, Yüksek Hızlı Puls Çıkışı (Servo veya Step Motor) uygulaması, Operatör panel kontrolü ve Farklı cihazlar ile haberleşme gibi uygulamaların olması önemli. Çünkü piyasada bu uygulamalar heryerde karşınıza çıkmaktadır.

Win 2011 fuarında Petek Teknoloji ve www.kontrolkalemi.com işbirliği ile 2 okula ücretsiz Fatek PLC eğitim seti hediye ettik. Bu konuda size yardımcı olabiliriz.

Değişik dönemlerde ücretsiz uygulamalı eğitimler düzenlemekteyiz. Ürünlerimizi kullanmaya karar verirseniz bu eğitimlere katılabilirsiniz. Hatta Nisan ayı içerisinde İstanbul ve Bursa'da eğitimlerimiz olacaktır.

Detaylı bilgi için aşağıdaki adresten irtibata geçebilirsiniz.


Petek Teknoloji
[email protected]
 
PLC.jpg

SCHNEİDER MARKA TWİDO MODEL EĞİTİM SETİ,
 
teşekür ederim izmit çok uzak
zaten batıda olsaydı bu cihazlar çürütülmezdi.inanın satın alma müdürlüğünü bile aradım ne bilgi nede belge temin edemiyorlar. tek çözüm bu deney seti kullanan bir okul bulup gerekli bilgilere onlardan temin etmek. -

Bu deney setlerinde temel sorununuz sanırım bağlantı ve pc ile haberleşme problemi...
Bizde o setten var ve iki set halinde gönderilmiş. Bir tanesi üzerinde S7-200 cpu ve EM235 diğerinde sadece S7-200 cpu var. Öncelikle Üzerinde EM 235 olanın bağlantısı diğerine göre daha kolay yapmanız gereken sadece setin sol alt tarafında 24v. besleme kısmını setin üstündeki L+ ya 24 + ve M ucuna ise beslemenin diğer ucunu bağlamak. Poweri açtığınızda PLC nin enerji ledleri yanar. CPU nun sağ tarafındaki kapakçığı açarak orada bulunan swichi önce aşağı çekerek PLC nin stop a geçmesini sağlayın ve daha sonra o swichi ortaya term moduna alın.
Elinizde Com/PPI haberleşme kablosu mevcut olmalı zira setle beraber 2 PLC ve ' haberleşme kablosu yollanmıştır. O kablonun bir ucunu Bilgisayarın Com portuna diğer ucunu plc ye bağlayın. Eğer PC nizde microwin kurulu ise o programı açın değilse bakanlığın yolladığı CD kolide mevcut içinden microwin
v3.2 çıkar onu Pc nize kurun dikkat edeceğiniz nokta PC nin işletim sistemi vista veya windows 7 olmasın mümkünse xp li bir pc ye kurun. Microwini açınca menülerden üst soldan sanırım 4. sü PLC menüsünden Type komutunu tıklayın çıkan menüden plc nin cpu modelini seçmek yerine Read PLC düğmesine tıklayın ve program cpu tipini kendisi okusun eğer okumazsa diğer düğme communications tıklayın açılan pencereden set pc/pc interfaceyi tıkla ve oradan PPI kabloyu seç gerekirse kablo özelliklerine gir ve Senin kablon com kablosu olduğundan ayarlardan com u seç ve ok diyerek tamamından çık
tekrar read cpu düğmesini tıkla ve haberleştir. (resimli anlatım zaten sitede mevcuttur diye düşünüyorum gerekirse mail olarak yollarım.)
Haberleşmeden sonrası basit bir uygulama yapın ve gene menüden download yaparak yazdığınız programdaki girişlere denk gelen swichleri set üzerinde ON/OFF yaparak girişleri kullanabilir veye setle beraber gelen stop start butonlarına setten +24v. girip buton çıkışını setin alt tarafındaki input lara ait born klemenslere girebilirsiniz.
Çıkış kısmına gelince; set üzerindeki üst tarafta bulun born klemensler üzerinde çıkış adresleri yazılı durumdadır ve programda yazılan şartlar yerine getirildiğinde bu çıkışlardan +24v. alırsınız yalnız dikkat edin çıkışlara seti hazırlayan firma röle bağlamamış bu yüzden setle gelen parçalardan farklı bir şey çalıştırmak istiyorsanız önce bu çıkışlara DC24v. luk röle bağlamak ve röle kontağı üzerinden kontaktör vs. gibi elemanları bağlamak zorundasınız.
Umarım yazdıklarım işinize yarar. Kolay gelsin.
 
plc fc ogrenmem gerekıyor ,daha yenı baslayacagım.
ılk olarak nereden calısmaya baslamalıyım, yardımlarınız ıcın sımdıden tskr..
 
modulsuz plc programı yapabılecegımız bır PLC programı varmı ,nelerı onerırsınız ve nerden bulabılırım yardımlarınızı beklıoyorum,tsk...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,289
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst