Plc De ReÇete

oto78

Üye
Katılım
8 Ağu 2007
Mesajlar
54
Puanları
1
Yaş
39
Benİm BİldİĞİm ReÇete Doktorlar Verİr .ama Otomasyoncularinda ReÇetelerİ VarmiŞ. Ekran İÇİn Ayri Plc De Ayri ReÇete KullanilabİlİyormuŞuz Bu Plc De Kullanilan ReÇete Ne Cİns Tİr Bİlen Var Mi
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Buradaki reçete doktorlarınkinden farklı. Örnek olarak bir makina üzerinde bir den fazla piston olduğunu varsayalım. birde servo motor. Ürettiğimiz ürünün birden fazla modeli olsun. Biz reçete hazırlayarak hangi pistonun hangi modelde ne kadar süre ile basacağını ve servonun hangi pozisyonda duracağını belirleriz. Model değiştirdiğimizde ilgili modelin reçetesini çağırıp ayarları her seferinde yeniden girmekten kurtuluruz.
 
reçetelere bir ornekte ben vereyim.
boru kesme makinalarında farklı boru ebatları için kesicinin hızlanma parametreleri farklılık gösterir.
eger her ebat için ayrı ayrı bu parametreleri recetelere kaydedersen ebat değişiminde bu parametreleri her seferinde girmek zorunda kalmazsınız.reçeteler işlem suresini kısaltır ve hata yapma olasılığını düşürür.
 
ahmetbogus bey|

soylediklerizi bir örnek proje ile acbilirmisiniz
tskkrler
 

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,966
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst