plc de lcd ekranı kullanıp komut vermek

mtemel20

Üye
Katılım
27 Mar 2008
Mesajlar
58
Puanları
1
Yaş
39
üstadlar size belki çok basit gelebilir ama araştırdım bulamadım cevabı. şimdi bu plc lerde lcd ekranı nasıl kullanıyorlar arabirim gibi bir şeymi var. ki öyle zanediyorum s7-200 de takılırmı. programı nereden yazacaz.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Merhaba arkadaşım.Bildiğim kadarıyla yalnız td200 s7 200 microwin programı içerisinden programlanıyor.Diğer paneller için ayrıca o panele ait program gerekli.Ayrıca birçok marka operatör panelini s7 200'e takabilirsin.Programlamayı panelin kendisi üzerinden yapıyorsunuz.Ayrıca operatör panellerine arayüzde denilebiliyor.
 
Ustam verdİĞİn bİlgİ Çok aydinlatici oldu teŞekkÜr ederİm. pekİ sİz bu İŞle uĞraŞtinizmi hİÇ
 
Merhaba arkadaşım.Ben sadece td 200 ile uğraştım.Ama işletmemizde şefimiz tarafından siemens marka birçok touch panel programlandı.Op 170a,op170b gibi.
 
bizim fabrikalardada PLC lere kontrol paneli bağlı dokunmatik siemens s7 200 lerde ve omronlarda
 
PLC lerde oparatör paneli kullanmak için protool yada wincc flexible programlarını kullanman lazım. TD 200 en hesaplı op olmakla beraber en zor olanlarından birtanesidir. Microwin içerisinden bunu programlayabilirsin. Yalnız dikkat edeceğin hususlar var. Mesela bütün adımları doğru ayarlamalısın bir çık parametre var ve VB ları kullanman lazım .Yalnız diğer paneller buna nazaran daha kolay.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,657
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst