PLC-CPU kullanimi

Katılım
14 Eyl 2006
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaslar,PLC de ve S7-200 ile ilgili bir sorum var.
Yazdığım programda bir adet CPU kullanmak istiyorum. "PV" değeri 5 olacak ancak iki adet giris var "CU" ve "R". Hangi bacağa ne bağlamam gerekiyor. İkinci sorum ise bu sayacı işlem sonunda nasıl sıfırlayabilirim. İsteyen olursa soruyu daha ayrıntılı açıklayabilirim.

Teşekkür ederim...
 
arkadasım kullanmak ıstedıgın sayıcı upcounter.CU bacagını arttırmak ıcın r bacagını resetlemek ıcın kullanabılırsın.Yanı mesela kutu saydırmak ıcın bır proxymıtter swıch kullanacaksan gııdıgın ınputu cu bacagına ve calısan motor durdugu zaman resetlemesını ıstıyorsanda bu ınputu r bacagına baglayarak halledebılırsın
iyi çalısmalar
 
cu girişinden her pals gelişinde counter değeri 1 artar . eğer pv değerini 5 yaparsan 5. pals geldiğinde counter kontakları yer değiştirir. yani counterini c0 olarak adlandırırsan ve başka bir yerdede açık kontağı c0 olarak adlandırırsan , o kontak kapanır . sayıcının değeri 5 ' i geçsede saymaya devam edecektir ama çıkışını sen resetleyene kadar vermeye devam eder. reset ucunada herhangi bir kontak bağlayarak sayıcıyı sıfırlayabilirsin . (kendi kontağı dahil , ancak kendi kontağını kullanırsan sadece 1 tarama süresince çıkış verir . )
 
merhaba arkadaşlar
usp ve 9 pin konnektör için bağlantı kablo şemasına ihtiyacım var
teşekkürler
 
MERHABA ARKADAŞLAR S7 1200 YAZILIMINA İHTİYACIM VAR STEP7 VE TIA SANIRIM TÜM ARKADAŞLARA SAYGILAR.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,900
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst