Plc başlangıç aşamasını nasıl yapmalıyım

Katılım
22 Eki 2018
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
29
Merhabalar grup üyeleri. Plc başlangıç aşamasını nasıl yapmalıyım konusunda tavsiyesi olan var mı ? Plc olan bilgim okulda gördüğüm kadar sadece. Sıfırdan başlamak diyelim biz ona. Şimdiden teşekkür ederim tavsiye verecek olanlara.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Sunay Nrnç Merhabalar;

Plc başlangıç için deneyiminizi bilmemekle beraber,otomatik kumanda konusunda biraz kendinizi geliştirin,kontaktör,röle,solid state röle, termik röle ,hız kontrol,soft starter,servo sistemler vb ekipmanlara biraz hakim olmaya çalışın, bunların çalışma mantığını bilmeden plc ile çalışmak çok sağlıklı olmaz çünkü plc ile neticede bu ekipmanları kontrol edeceksiniz.
Daha sonra marka belirlemekte fayda var tüm plc lerin mantığı aynı olmakla beraber kullanılan editör,haberleşme sistemleri,input output paremetreleri gibi bir çok fark var. Yaygın bir markayı kullanmak her zaman daha iyidir( Örnek siemens,schneider,beckhoff,abb,delta vb).
İlk önce kitaplardan ve simulasyon ile çalışılabilir daha sonra ufak çaplı bir deney seti üzerinden gerçek uygulamalar yapılabilir,olanağınız var ise kurslara giderseniz faydalı olur.
Eğer imkanınız var ise bu işleri yapan birinin yanında çalışın,saha en iyi öğretmendir.

Kolay Gelsin
 
Plc çok geniş bir dünya aslında : markasıydı,modeliydi,ek modulleriydi,haberleşme yöntemleriydi vs. hani nereden başlasam demek için bile yapılacak işi,senaryoyu görmek gerekiyor.

(Örnek alıntı:s7300 üzerinden yapılacaktır.)

Hani en basitinden olsun diyorsanız benim ćalışma yöntemimle olayı tariflersem; öncelikle yapılacak işin ön analizini kağıt üzerinde çalışırım.sistemdeki in.outlar vs.adreslerini dökerim.(emniyet vs.ayrı muamele yapmak gerekir)

Gelelim plc ye, hardware yuklenir haberleşme saglanır.Ob de gerekli fc ler cagrilir.fb ler olusturulur.db ler eklenir.varsa ob de emniyet sistemi acil stop burada yazılır.
Sistemin calişma adimlarini nw lerde sirayla olusturulur.bölgesel kisimlar fc lere ayrilir.
İlk start kontagindan önce acil stop veya stop butonu mutlaka kullanin derim.
Benim aklıma gelenler en basitinden bu kadar.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,597
Son üye
CTure

Yeni konular

Geri
Üst