PLC analog giriş kartındaki gürültü voltajı..

aks_fazli

Üye
Katılım
19 Şub 2009
Mesajlar
132
Puanları
1
Yaş
42
selam arkadaşlar..

PLC analog girişine 3 adet sürücüden motorların devir bilgileri analog olarak girilmektedir.Sistem çalışmamasına rağmen 2 motorun göstergesin(HMI) de devir görünmektedir.Çalışma anında max 600 olarak okunan değer motor çalışmadığında birinci motorda +28,5 ikinci motorda ise -1,5 okunmaktadır.

Analog giriş beslemeleri ekranlı kablo ve güç deresinden uzakta tekrar çekilmesine ve topraklamaların bağlanmasına rağmen değerler değişmemektedir.

Gürültüyü azaltmak için 1uf 50v kondansatörü analog girişine paralel bağladığımda voltaj 8-9 inmekre 2,2uf üstünü bağladıgımda ise ancak 1,5 kadar düşürebildim.
sorunu nasıl çözebilirim.

not: analog kartın yedeği elimdeydi ve aynı sorunu ondada yasıyorum..
iyi günler
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
sistemi 4-20 ma olarak dönüştürme imkanınız varsa bu gürültülerden kurtulabilirsiniz
 
mevcut durum üzerinde yaklaşık 6-7 senedir çalışıyordu problem yoktu.. sıkıntının kaynağını merak ediyorum
 
sisteme gürültü üretebilecek yeni devre ilave edildimi o sorun oluşturabilir
 
Sisteme eklenen bir cihaz yok birden meydana gelen bir arıza
 
Birde anolog voltajı direk plc bağlaantısını sökerek direk sürücü üzernden okumayı denesen acaba sorun gerçektende kablodan mı kaynaklanıyor, yoksa sürücülerden mi?
 
selam
Sürücü start durumunda deği. Bu yüzden ekranda devir göstergelerin sıfır olduğunu söyleyebilirim..
 
hocam sen bu yazdıgın degerlerı hmı de goruyorum demıssın sıstem parametrelerını kontrol etmeyı denedınmı yazılan programın rangelerıne bak analog
4.20 alıyorsan sayısal degere dogru cevırıyormu yada profıbus uzerınden haberlesıyorsan aldıgın degerlerın send receıve bloklarında cevrım degerlerını kontrol et.
 
selam arkadaşlar

Analog imputlardan +28,5 olan değer 0,5 e kadar indirebildim Sürücü çıkışlardan alınan analog bilgi klemensine bağlı olan hatta boşta duruan bir kablo vardı(ucları bantlı sisteme dahil değil)onu çıkarınca düzeldi.-1,4 ise düğer sürücünün analog kartından sabit çıkan bir voltaj olarak çıkıyor şuanlık hattı etkilemiyor.
Anlayacağınız sistem düzeldi.
ilgilenen arkadaşlara teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,251
Kullanıcılar
449,840
Son üye
111340

Yeni konular

Geri
Üst