Plc Al80 çağırma durumu nedir?

Vedat2680

Üye
Katılım
21 Ocak 2018
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
27
Arkadaşlar plc çalısırken bir yerde takıldım Ob Organizasyon blokları s7 300 lerde 150 ms imiş eğer bu süre aşılırsa işletim sistemi OB80 i çağırıyor ve plc stop konumuna geçiyormuş şimdi benim anlamadığım süre aşılması ne anlama geliyor yani hangi durumda aşılır bu süre ve birde al80 i çağırdığını nasıl anlarız?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Watch Dog Timer sanırım.

OB içindeki kodların başından sonuna dek varolan tüm komutların işlenme süresi 150 ms den fazla olamaz. 150 ms sizin model için tabi.

150 ms den fazla olursa; plc, programın bir yerde bir şekilde takıldığını varsayarak güvenlik amaçlı stop konumuna geçiyor.
 
Pekş hocam çevrim süresini 5 ms olarak baz alırsak bir bant sisteminde cıkan ürün sayısını öğrenmek istiyorsak çıkan ürünün tarafına bir sensör koyduğumuzu varsayalım şimdi bu ürün sensörün önünden geçerken bu geçiş süresi 5 ms olamayacağı için plc bu çevrim süresinde ürünü birden fazla görmez mi (p n kenar kullanmadığımızı varsayarsak)
Çevrim süresinin bize bir dezavantajı mı oluyor yoksa ben olayı yanlış mı anlamışım?
 
Orada olduğu sürece görür. Varlığını 5ms de bir sürekli test ediyor gibi düşünün.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,912
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst