plc 5 allen bradley kullanma

hakoer

Üye
Katılım
28 May 2009
Mesajlar
20
Puanları
1
Yaş
47
plc 5 versiyonu bir program yazmam gerekiyor.Ama kaydetme, rung değiştirme,
yeni sayfa açma...vs sorularılarıma cevap verebilirmisin
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
PLC-5 ile çalışırken Rockwell Software in arayüzlerinde kullandıgı temel prensipleri geçerlidir.
Edit yapabilir.Test edebilir ve rung u online gömebilirsin.Yanlız Save,Save as,Go Online,online komutları farklı farklı çalışırlar.Dikkat etmelisiniz diyebiliyorum.Konu biraz uzun gibi..
Saygılarımla
 
Sağol arkadaşım paylaştığın bilgiler için teşekkür
 
hakoer arkadaşım yardımcı olurum ancak mesajlarım geç gelecektir. İşlerim dolayısı ile çok fazla zamanım olmuyor, dediğim gibi elimden geldiğince sorularını yanıtlamaya çalışırım. Şunu belirteyim eğer programı baştan sona anlatabilirmisin dersen o kadar zamanım yok zaten bunun eğitimi 3 - 5 gün arası değişiyor. Bu yüzden plc-5 programı yazma konusuna yeni başlıyorsan cevaplarım senin için anlam ifade etmeyebilir. Bu durumda tavsiyem iyi bir firmadan eğitim almandır. Rockwell yazılımları oldukça kullanıcı dostudur, problem çıkartmazlar. Ayrıntılı bilgiler almak istersen Allen-Bradley sitesinde literature bölümünden istediğin bilgilere ulaşabilirsin, tabiki ingilizce kaynaklıdır.
Kolay gelsin.
 
plckudi arkadaşım paylaşımın için sağol.prog yazmada yeni değilim ama bu program için yeni sayılarım plc2 programda yazılan programı plc5 tekrar yazacam burada rung geçişleri var ama çok aradım bulamadım input ve outputların yazımı farklı ben sana email adersimi yazıyorum oraya email yollarsan sana tel verip bir konuşmak isterim tabii sende istersen yardımların için şimdiden teşekkür ederim. *******@mynet.com
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Rung geçişi derken neden bahsettiğini anlayamadım resim olarak gönderirsen daha iyi olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,912
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst