plc üzerine basit sorular

Katılım
4 Ara 2012
Mesajlar
547
Puanları
1
Arkadaşlar basit olduğunu bildiğim ama ne olduğunu bilmediğim bir iki soruma cevap verip beni bilgilendirirseniz sevinirim 1- plc lerde örneğin simens logo da girişler tek kontak (input ) çıkışlar neden cift ..2- plc nin tristor cikisli mi role cikislimi olduğunu nasıl anlayabiliriz
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Öncelikle Logo PLC değil akıllı röledir.
1- Girişler tek kontak ifadesi yanlış, çünkü adı üstünde giriş, kontak olmaz. Girişler ya "1" dir yada "0" yani girişe enerji geliyorsa 1, gelmiyorsa 0 diyebiliriz. Çıkışta kontaktan bahsedebiliriz. Şöyle ki; nasıl bir lambayı yakmak için anahtara basarak iki kontak ucunu birleştirerek lambayı yakıyoruz. Aynı şekilde logo içindeki programa bağlı olarak şartlar sağlandığında çıkışta bulunan kontaklardan birini (programda hangisi tanımlanmışsa onu) kapatarak ona bağlı cihazın çalışmasını sağlıyor. Bu yazdıklarım logo içindi. PLC lerde bu durum biraz farklıdır. Aslında mantık aynı ama onlarda her çıkış için iki kontak ucu değil. Gruplar halinde ortak uç ve her biri için bir adet çıkış olur.
2- Röle yada tristör çıkışlı olduğunu anlamanın en kolay yolu üzeride yazan AC/DC/Relay yazıcı yada genel olarak ürün kataloglarıdır.
 
plc nin uzerinde/dahasheetinde dc/dc/dc ya da dc/dc/relay ya da farkli kombinasyonlarin oldugu bilgi vardir.en sondaki kisimda dc yaziyorsa transistor cikislidir.yok eger relay yaziyorsa role cikislidir.
 
"Siemens logo plc değil" demelerini tam anlamıyorum. PLC nedir yahu? Akıllı röleler plc'dir. Tamamıyla plc mantığıyla hareket ederler. Sadece ileri düzeyde işlem yapamazlar.

 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,657
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst