PLC öğrenmek istiyorum...

revench3

Üye
Katılım
18 Ocak 2009
Mesajlar
6
Puanları
1
Arkadaşlar biliyorum forumu gezdim çoğu kişi aynı başlığı açmış Fakat bilmediğim birşeyi öğrenmek istiyorum ve o başlık altındaki terimler bana çok yabancı.

Benim ricam; PLC (siemens) öğrenmek için nereden başlamam gerekir.link verebilirseniz çok memnun olurum.

Ayrıca Automation Studio diye bir program indirdim fakat bişey bilmeyince çok garip geldi.Ben programlama öğrenmek istiyorum ama bu program sanırım şematik.Automation Studio öğrenmek gerekir mi?

Şimdiden çok teşekkürler ii günler..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
ben sana nasıl öğrendiğimi anlatıyım, orta seviye bilgim var ;

üni. 2.sınıftaki sanayi stajımda logo, üni 3.sınıfta plc ye giriş yaptım. sağolsunlar staj yaptığım yerler kurumsal firmalardı ve herkes çok yardımcı oldu. üni 4.sınıfta kontrolkalemi yokken başka bi otomasyon forumunda izmirden bi arkdaşla tanıştım. sağolsun bana çok ama çok yardomcı oldu. bundan 3-4 sene önce plc programlarını hele simulsyonları netten bulmak imkansızdı. o kişi bana cd leri bile yolladı. 4.sınıfta win fuarında siemens kurslarının öğrencilere %50 indirimli olduğunu gördüm. temel ve ileri seviye 2şer günden toplam 4 gün o kurslara katıldım. okul bitti, işe girdim. girdiğim firma festo ve entek eğitimin s7-300 kurslarına gönderdi. bu kurslar ücretli ve pahalı kurslar. kendi imkanlarımla gidemem. (firma reklamı yapmıyorum bu arada). herkesin bilgisi olsun diye yazıyorum. işe halen devam etmekteyim. ayrıca bu forum aracılığıyla tuzla eml okulunda düzenlenen s7-200 ve kumanda kursuna devam etmekteyim. bilgi size hiç bi zaman gelmez siz biraz mücadele verirseniz öğrenirsiniz...
 
arkadaşım automation studio programını indirdiğin adresi vermen mümkün mü?forumda linkler çalışmıyor.şimdiden teşekkürler
 
Selam.Bende yeni öğreniyorum bu plc denen şeyi ve bende hırslıyım bu konuda.Nacizane tavsiyem piyasada kitaplar var alıp inceleyin ve öğrenmenin üstüne gerçekten düşün,yani zaman ayırın bu işe.Gerçekten olacaktır inşallah.Sonra internet çok güzel o açıdan ve birde cpu alıp yazmak lazım.Simaticin helpide çok faydalı.Benim yaptıklarım bunlar..
 
sımens s7 1200 programı lazım acaba yardımcı olabilecek arkadaş var mı
 

Forum istatistikleri

Konular
128,129
Mesajlar
915,277
Kullanıcılar
449,846
Son üye
g-silver

Yeni konular

Geri
Üst