plc öğrenmek istiyorum

serk1982

Üye
Katılım
13 Eyl 2008
Mesajlar
42
Puanları
1
Yaş
39
herkese selamlar elektrikçiyim kumandadan kompanzasyondan anlıyorum hatta şu an bi firmanın kompanzasyon sorumlusuyum daha önce çalıştığım bi yerde yakındaki bi liseden bi öğretmen gelip ücretsiz plc kursu için form vermişti formu doldurup liseye verdik bi kaç kişi ama bi şey çıkmadı o zamandan beri aklıma takıldı plc öğrenmek istiyorum beni yönlendirirseniz sevinirim şimdiden herkese teşekkürler
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
selam bende elektrikçiyim ama plc hakkında bilgim yok .plc yi ögrenmem lazım.bana yardımcı olursanız sevinirim
 
Sn. serk1982,

Sn. zeybek26'ya katılmak ile birlikte birkaç şey de eklemek istiyorum.

Aslında biz (buna ben de dahil) Türkler olarak, sürekli birşeyler öğrenmeye istekli olmuşuzdur. Bu bizi diğer milletlerden farklı kılan en önemli hususlardan bir tanesidir. Bu ve benzeri nedenlerden dolayı, Microsoft, ATMEL vs. gibi elektronik ve bilgisayar dünyasının devlerinin Türkler'den yana hep yüzü gülmüştür.

Ama öğrenmek istemenin yanında nereden ve nasıl başlayacağımızı, ne gibi konular hakkında bilgi edinmek istediğimizi bilemiyoruz. (Tekrar buna ben de dahilim diyorum)

Ben de PLC kullanmaya ve ufak tefek programlar hazırlamaya yeni başlayan biri olarak, öncelikle sizin neler yapmak istediğinize karar vermenizde fayda olduğu düşüncesindeyim. Çünkü PLC ile birçok şeyi kontrol edebilirsiniz.

Sizi yanlış anladıysam kusuruma bakmayınız. Sadece PLC kullanmaya başlangıç aşamasındaysanız, yani önceki aşamalar bittiyse, sitemizden de bulabileceğiniz gibi ben de elimdeki bütün dökümanları seve seve paylaşırım. Şunu da söylemek gerekir ki, bu konuda nacizane düşüncemi sorarsanız, PLC tedarik etmeden zor olacağına inanıyorum. En azından benim için öyle oldu. PLC elinizdeyken öğrenmeye başlarsanız, her yaptığınız işlem aklınıza da kazınıyor zamanla..

Umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir..

Saygılarımı sunar, iyi çalışmalar dilerim..
 
Selam arkadaşlar.. 15/01/2009 .......... Eğer bulunduğunuz mevki bahçelievler civarındaysa (ulaşım sorun teşkil etmiyorsa) Bağcılar Endüstri Meslek Lisesi nde LG PLC kursları verilmekte... şu an yeni kayıt alınmakta...
Ayrıca Erkan Avcı Lisesi (Bahçelievler Metroport AVM arkası) Siemens PLC ile ilgili kurslar devam etmektedir.

Bilgilerinize............
 
Selam arkadaşlar.. 15/01/2009 .......... Eğer bulunduğunuz mevki bahçelievler civarındaysa (ulaşım sorun teşkil etmiyorsa) Bağcılar Endüstri Meslek Lisesi nde LG PLC kursları verilmekte... şu an yeni kayıt alınmakta...
Ayrıca Erkan Avcı Lisesi (Bahçelievler Metroport AVM arkası) Siemens PLC ile ilgili kurslar devam etmektedir.

Bilgilerinize............

Bu arada kurslar ücretsiz olup Uluslararası geçerli olan sertifika verilmekte.

Diğer Kurslar (ilgilenen arkadaşlar için)
PİC programlama(Mikro denetleyiciler)
Kamera ve Güvenlik Sistemleri
Temel Elektronik
Tesisat
Pano Montörlük
Kumanda ve Kompanzasyon
 
arkadaşlar yardımlarınız için teşekürler.etuzuner yorumların için sağol.Ben makine mühendisiyim 2 yıldır piyasadayım herkesin olduğu gibi bnimde kafamda bazı projeler var bunların mekanik kısmı ile birlikte otomasyon kısmınıda yapmak istiyrorum .benim demek istediğim etuzuner arkadasımızın dediği PLC öğrenmeden önceki aşamalar nelerdir.Programlama olayına geçmeden benim nasıl bir elekronik temel oluşturmam gerekiyor.
Herkese iyi elenceler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,307
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst