PLC öğreniyorum

engerex01

Üye
Katılım
7 Mar 2010
Mesajlar
53
Puanları
1
PLC'yi yeni öğrenmeye başladım da size bi sorum olacak acaba plcyi öğrenince bana ufakta olsa bi gelir getirmesi için ne yapmalıyım yardımcı olabilecek var mı acaba ? ( elektrik elektronik mühendisliği okuyorum ve hem işi öğrenmek hemde gelir sağlamak için soruyorum :eek:)
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
plc yi baslangıç düzeyinde öğrenmiş olmak herhangi bir gelir getirmez sadece kendini tatmin edersin.. yapabiliyorum bazı şeyleri diye..
ben bir fabrikada çalışan siemensin plc ile ilgili bazı eğitimlerine katılmış bir mühendisim.. plc yi bilmek meslek hayatında güzel bir şey art bir değer ve fabrikaları için plc bilmek aranan bir şey mantık olarak plc lerin çalışma şekilleri aynı ama plc programlama dilleri farklılık gösterir aynı değillerdir ben hitachi plc kursuna da katıldım siemens e de... bu derinlere gidebilen bir konu orta düzeyde bildiğimi söyleyebilirim ama gittikce gidebilir bu konu uzmanlığa kadar pek sonu yok her gün yeni bir şey çıkatıyorlar.. genelde çoğu fabrikanın plc bilen mühendisleri vardır sistem çöktüğünde tekrar ayağa kaldırıp haberleşmeyi sağlayıp fabrikanın çalışmasını sağlamak asli görevdir yada herhangi bir şeyi plc programına ekleyip onun da çalışmasını sağlamak.. herşeyi her zaman yapamayabilirsin çalışan programın girift olmasına da bağlıdır bazen bu sistemi uzman yabancılar kurdu ise çöktüğünde ayağa kaldırmak veya o programın mantığını anlamak için incelemk çözmek baya zaman alır velhasıl baslangıç düzeyinde sanki hobi imiş gibi plc ögrenip onunla bir gelir elde edebilineceğini düşünmek pek doğru bir düşünce tarzı değil

iyi gunler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,557
Kullanıcılar
449,916
Son üye
adil.degirmenci

Yeni konular

Geri
Üst