PLC Ögrenmek

Şentürk

Üye
Katılım
14 Nis 2009
Mesajlar
5
Puanları
1
plc yazılımı hakında bırsey bilmiyorum ama öğrenmek icin ugrasıyorum bunu encabuk nasıl öğlenirim bunların belı baslı komutları varmı olan benımle baylasırmı​
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Öncelikle ne tür bir plc öğrenmek istiyorsunuz her markanın kendine has bazı özelikleri var bunun dışında temelde merdiven mantığını öğrenmeniz gerekir.PLC genel başlığı altınada başlamak için gerekli olan tüm dökümanlara ulaşabilirsiniz.
 
bu siteyi çok seviyorum ne ararsam buldum yapandan ve yönetenden Allah razı olsun :)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Öncelikle sitede bulunan tecrübeli arkadaşların ve ustaların fikirlerini dinlemenizi tavsiye ederim bunun dışında benim düşüncem aşağıdaki gibidir.Bu yadığım listeği siteden bir arkadaşım için hazırlamıştım umarım sizin iinde faydalı olur.Gerçekten iyi bir otomasyon mühendisi olmak istiyorsanız size tavsiyem herşeye sıfırdan başlamak plc malesef şu an için sonu olmayan bir alan.Şu zamana kadar olan tecrübelerime ve eğtimlerime dayanarak size tavsiyelerim şu şekilde olacaktır.

1)Digital elektroniği çok iyi öğrenin.
2)De Morgan eşitlik tablosunu adınızdan daha iyi öğrenin.
3)Bu konuda çeşitli similasyon programları var bunlarda çeşitli denemeler yapın.
4)Petri ağları (Petri Nets) temel olarak öğrenin bu petri ağları herşeyin başaldığı nokta.
5)Mealy ve Moore yapılarını öğreninn(çok basittir)
6)Em-Plant adı altında bir yazılım var bu yazılımın yeni sürümleri artık yok bu yüzden rahatlıkla bulunabilir.
7)Matlab SFC toolbox öğrenmek size çok şey kazandıracaktır (Almanyada bulunan otomobil firmaları otomasyon mühendislerini iş alırken ilk sordukları soru bu)
8)Giriş seviyesinde pic-basic yada buna yakın bir dil öğrenin(bu size if yapılarını anlamanız kolaylaştıracaktır)
9)Ve Simatic Manager burada size tavsiyem çok basit devreler kurun örneğin yıldız üçgen devreleri sayıcı devreleri vb.
10)OPC server hakkında bilgi toplayın.
11)Vbox yada Wmvare gibi image tabanlı işletim sistemleri arası ağlar kurun
12)Kendiniziden emin olduğunuzda kendizi test edin örneğin 4 kavşaklı 8 direkli sayıcılı bir trafik lambası devresi dizayn edin.
13)Sıra geldi operatör panellerin bunun için iki yol var ya sadece komut yolulya sınırlı şeyler yapmak yada visual basic öğrenmek.

Bliyorum bunun gibi yüzlerce tavsiye veren kişi var etrafınızda ve siz sadece nereden başlamak gerektiğini bilmiyorsunuz bu yüzden kafanız karışık.Eğer gerçekten iyi bir şekilde öğrenmek istiyorsnız bu yazdıklarım almanyada siemens çalışan muhendsilerin izlediği yolların özeti.Bunun en kısa özeti 13 madde önemli olan siz kendiniz sıkmadan ve zaman kaybetmeden başlamak.Aklınıza takılan bir soru olursa yardımcı olmak isterim.
 
merhaba ben plc ve temel elektronik mantığı hakkında ders veren site var mı. bildiğiniz?
 
merhaba ben plc ve temel elektronik mantığı hakkında ders veren site var mı. bildiğiniz?

Sayın samicelik


Sitemizin içeriği yeni başlayan kişiler için yeterli miktarda döküman bulundurmaktadır.Öncelikle daha önceki mesajımda belirtiğim gibi temel kapı mantığını öğrenmeniz gerkmektedir.Bunu gerek site içi arama yaparak gereksede MEGEP dökümanlarına bulabilirsiniz.Mantık kapılarında başlayabilirsiniz.Nedir bu kapılar And,Or,Not,Xor temel kapıları oluşturmaktadır.


Saygılarımla
 
plc öğrenmek isteyen arkadaşlar bilgisayar başında döküman okuyarak olmuyor otomasyon firmalarında çalışın önce nerde kullanıldığını tam olarak ne işlere yaradığını öğrenin sonra öğrenmeye çalışın derim . ve bişey daha lg plc ile başlamanız sizin faydanıza olur diğerlerine göre daha kolay ve kullanışlı bence ... Saygılar

GÜNTÜRKÜN OTOMASYON AYDIN CAN GÜNTÜRKÜN
 
Valla arkadaşlar kim ne derse desin..öğrenmek için kitaplar ve dökümanlar çok faydasını gördüm.bu site,recep çetin yavuz eminoğlunun kitapları yardımıyla.mini paket proğramm oluşturmaya başladım.uzman seviye olasada orta derecede olduğuma inanıyorum...ve fabr.da uygulama yapmaya başladım.bu iş kitaplada oluyor...eğer imkanınız yoksa şevkinizi kırmayın derim.


Hepinize iyi çalışmalar....
 
bu işi ögrenecem diyorsan meslek liselerinin akşam kursuna git daha sonra bu işi yapan bir firmaya gir burda kendini geliştir daha sonra burdaki arkadaşlarla fikir alış verişinde bulun bu sana yetecektir
 
elimde plc işle ilgili pdf formatında 20 den fazla dosyalar var.bunları paylaşmak istiyorum fakat bir türlü becereemedim paylaşma işini
yardım ederseniz sevinirim.yada mail yoluylada paylaşabilirim
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,849
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst