Planlı Bakım

52Ordu

Üye
Katılım
12 Kas 2008
Mesajlar
134
Puanları
1
Arkadaşlar elektrikle ilgili yıllık Bakım planı hazırlamak istiyorum.Mesela koprasörün bakımı için(1.Yağ seviyesi kontrolü 2.Hava filtre temizliği 3.Yağ değişimi 4.Yağ filtre temizliği)gibi her makine için döküman hazırlayıp makinenin,panonun üzerine asacağım.Buna benzer döküman hazırlamış olan arkadaşlar paylaşabilirmi?
 
Buna benzer bir çalışmayı yaptımve SAP PM Modülüne uyarladım..Sana tavsiyem Kullanım klavuzlarından yararlan
 
cihazların bakımı çalışma satlerine göre yapılır. düzenli bir bakım yapmak için bu gerekli. bu yüzden cihazların panolarına saat eklenir. ancak bu maliyetli bir çözüm. bunun yerine gözlemlerek her cihazın günde ortalama ne kadar çalıştığını tespit edip kullanma klavuzlarında yazan bilgilere göre gerekli planı çıkarabilirsin.
 
Genelde soğutma, hava kompresörleri saatlik bakımlar içerir 3000,6000 saatlik bakımlar ve 18000 saatlik revizyon bakımları gibi..Eğer sistem eski bir sistemse günlük çalışma saati çıkarılıp ayda kaç saat çalıştıgı çıkarılır ona göre aylık planlama yaparak haftada bir ayda bir şuy bakımlar yapılacak gibi bir bakım talimatı yaparsın ve panolara veya bakımı yapılacak makianalra yakın bir yere asarsın
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,873
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst