Pioneer 5250 akü bitiriyor.

kanyak

Uzman Üye
Katılım
23 Eyl 2009
Mesajlar
1,945
Puanları
244
Doblo aracımda pioneer deh 5250 model teybim var. aracım bekleme konumunda kapalı iken 0,9 A akım çekiyor. dolayısı ile aküyü bitiriyor . Eskişehirde oto ses işlerini yapan bi kaç kişiye sordum ancak kimsenin bilgisi yok. Teybi komple kontak elektriğine bağladığım zaman da kanal hafızaları gidiyor ve her kontak açtığımda demo modu açılıyor. dolayısı ile sinir bozuyor. akümde sorun yok bi çok ustaya gösterdim. teybimden vazgeçmek de istemiyorum. bu teybin arızasından mı yoksa başka sebep mi var. teybi 1 senedir kullanıyorum.
 
teyipde sorun var giterilmesi gereken bir arızadır kolay gelsin
 
tam olarak hatırlıyo olmamakla beraber teyibinizin içinde hafıza pili olabılırmı belkı bıtmıstır. bırde teyıbın baglantısında kırmızı ve sarı kablo vardır. kırmızı kablo guc kablosu sarı ıse kontak anahtarından gelene baglarsanız belkı durum degısebılır.kablo turuncu renkte olabılır
 
Teybin ana beslemesini kontak anahtarı devresine bağlarken hafıza beslemesini akü devresine bağlayacaksın...
 
Amfi bağladıysanız tetiklemesini teypden almanız gerekir.Eğer tetiklemeyi direk aküden aldıysanız aküyü bitirmesi normaldir.
Eğer bu bahsettiğim durum yoksa arabada kaçak olabilir teypden olduğuna emin misiniz?
 
Sn. kanyak,eğer cihazınızın nizami olarak(Doğru olarak) bağlantısı yapıldıysa;bu durumda cihaz içinde gelişen sürpriz bir devre elemanının arızasından, bu dediğiniz durumlar ortaya çıkabilir.(Kısa devre olan bir diyot,kondansatör,işlemci bacaklarındaki bir kısa devre,vb.)Eğer varsa,teybinizin kullanma kılavuzunda,yükte iken teybinizin çekeceği ort.akım şiddeti mutlaka yazılı olmalıdır.Ölçü cihazı ile teyp çalarken bu değerin üstünde bir değer okunmamasını da dikkate alın.Okunuyorsa,bence kapalı ve boşta iken çektiği akım değeri de oldukça yüksek görünmektedir.(0.9 amper)Bu durumda teybinizi ayrıca kontrol ettirmenizde yarar vardır.

Not:Eğer bu tür cihazlar üzerinde daha önce de açma-kapama tecrübeniz varsa,tamirciye vermeden önce,içindeki devre kartını gözle veya bir büyüteçle iyice inceleyip,düşen bir sac vidası,lehim parçacığı,vb. devrenin belirli bir kısmını,kısmende olsa, kısa devre yapabilecek bir yabancı elemanın bulunup bulunmadığını ayrıca kontrol etmeniz, kanımca da daha iyi olacaktır.Kolay gelsin.
 
teyp kontak ilişkisi yoktu. dediğiniz gibi teybi bağlayan arkadaş kontak ucunu da direk besleme artısına bağlamış. sarı kabloyu ayırıp kontak ucuna bağlayınca sorun çözüldü. Aracımda 50 amperlik akü var. amfi bas tesisatının bu aküye bi zararı olurmu. çabuk bitirmesi ömrünü azaltması gibi.
 
bence çekilecek güce göre tabi ki ömürüne olumsuz etki edecektir çünki daha fazla şarj ve deşarj söz konusu olacaktır..
 
en kolay yöntem teybin + girişine seri bir buton bağla kurtarmış olursun.
 
Merhabalar
Aynı sorun bende de var. Yani teybi kontağa bağladım fakat her açmamda demo falan geliyor ve radyo hafızası sıfırlanıyor. Siz nasıl yaptınız acaba bana yardımcı olabilir misiniz?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,253
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst