Pilli duman dedektörü desibel sorunu

morbeyaz

Üye
Katılım
21 Ağu 2008
Mesajlar
534
Puanları
6
Yaş
39
Piyasada satılan bir tane aldım. Akrabamın mutfağına taktım. O gün orada kaldık. Geç saatte kalkıp bir sigara yakıp üfledim. Evde 7 kişiydik. Bir kişi bile uyanmadı. 220 volt ile çalışan takmak istemiyorum. Yangın çıktığında elektrikler kesilir. Vicdan azabı duymayayım. Ben bu dedektörün desibelini nasıl artırırım? Pilli dedektöre siren bağlanıyor mu?
 
Model bilgisi vermeniz mümkün mü? NE kadar dB gücü var veya vaad edilmekte? Garanti durumu?

Cihazı açıp müdahale edilebilir elbet, bir diğer durum da battery backup devresi eklenebilir, böylece şebekeyle çalışır kesinti anında pille desteklenmiş olur. Ayrıca benzer mantıkta pil ömür uzatıcı diye devre görmüştüm, bu da standart 9v takılan dedektörleri şebekeyle çalıştırıp kesintilerde sadece pilden tüketim sağlamakta idi.

Cihazın ses çıkışlarında olası engel, birikinti kirlenme var mı? Bunlar sesi keseblir ayrıca sesi yönlendirerek bahsettiğiniz gibi ev sakinlerinin durumdan haberdar olmasını engeller. Yine evin tasarımı ve mobilyaların yerleşimi de benzer etkiye sahip.
 
Bir kaç farklı markaya da baktım geneli 85 dB belirtmiş yalnız mesafe ve ev yapısı ile ara engeller kapı gibi bu hesapta yok elbet. BElirttiğim devre aşağıda garantiyi dert etmiyorsanız üzerindeki buzzeri söküp motosiklet kornası bile takarsınız :). 100 hatta 110 dB olanları varmış ;

 

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,042
Kullanıcılar
449,809
Son üye
yucelsenolgm

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst