Pille şerit led yakılır mı?

biocsi

Üye
Katılım
9 Şub 2019
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
42
Bir proje için 12v ile çalışan, 6 ledden oluşan parçayı (5 metrelik şerit ledin 2. boğumundan kesilerek elde ettiğim parça...) bluetooth modül ile çalıştırmak istiyorum. bunu normal 12v luk adaptörle yapabiliyorum elbette, ancak benim istediğim 12v haricinde daha düşük volt ve pil ile verimli çalıştırmak mümkünmü ? mükmün ise nasıl yapılabilir ?? dip not: elektronik bilgim pek yok. elimden geldiğince basit projeler yapmaya çalışıyorum.
Piyasada 12v 23A piller mevcut, 1 adet bu pil ile verimli ve uzun süreli, bahsettiğim 6 ledden oluşan şeritledi çalıştırabilir mi? ya da daha az maliyetli, kolay bulunabilir birşey yapılabilirmi?
 
adaptörün üzerindeki kağıtın fotosunu atabilirmisin
bide pil üzerinde kaç ah yazıyo
 
Son düzenleme:
yakarsın ama dayanmaz e23ler genellikle ölçü aletleri için üretilmiştir.
 
adaptörün üzerindeki kağıtın fotosunu atabilirmisin
bide pil üzerinde kaç ah yazıyo
adaptörle çalıştırmayacağım. daha çok pil ile düşünüyorum. pil üzerinde ah bilgisi yok lakin, GP Super 23A, V23GA, MN21 kodları var.. klasik 23A 12v pil...
yakarsın ama dayanmaz e23ler genellikle ölçü aletleri için üretilmiştir.
peki bu pil ya da başka bir pil ile veyahut elektronik bir devre vs ile randımanlı olarak çalıştırmak mümkünmü...?? çok bir led yok, 6 adet ledi yakacak sadece, en fazla bir karış uzunluğu var yani şerit ledin...

Aslında projem şu şekilde; duvarda asılı olan bir resim çerçevesi var, bunun içerisine bahsettiğim ledi koyup pil ile çalıştırmak. ayrıca bluetooth modül ile cep telefonundan kontrol edilecek. modül vs herşey hazır. lakin pil ile led çalıştırmayı nasıl stabil hale etiririm, sıkıntı orada.. en azından günde 3-5 saat açık kalacak şekilde, 1 ay kadar idare etse sorun yok. buna uygun başka bir yol var ise fikirlerinizi dinlemek isterim.
 
Son düzenleme:
o piller yetmez 8 tanen AA kalem pil ile yanar İkea'nın yılbaşı ışıkları var led onlara bak.
 
1 adet 1,5v kalem pil ile şerit led yakıyor adam, youtube da izledim. Ayrıca 12v 23A pil ile denedim, led yanıyor ancak ışık şiddeti düşük..!!
 
Son düzenleme:
..pil ile 220 lamba bile yakılır ama süre ne olur önemli olan o..
ledler kare dalga ve yükseltilmiş gerilim ile sürülürse olur..ben tek ledli el feneri yapmıştım elektronik devreli..günde 5 saat çalışacaksa biraz zor gibi..yani en fazla birkaç gün gider..adaptöre odaklan..
çünkü cihazın duvarda sabit duracak..pil ancak yedek olarak kullanılabilir..
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst