piezoelektrik malz.den elektrik üretimi

Katılım
31 Ağu 2010
Mesajlar
37
Puanları
1
piezoelektrik malzemelerden elektrik üretimi için malzememizin hangi şekilde(örn;silindirik,dikdörtgen,kare...) olursa daha fazla verim alabiliriz acaba?yardımlarınız için şimdiden tskler.
 
Merhaba,

Tekstil mühendisiyim ve şuanda yüksek lisans tezim piezoelektrik + tekstil üzerine.

Tez konum şu ki; sürekli titreyen bir ürünü (bu bir cep telefonu, uzaktan kumandalı araba, vs olabilir), piezoelektrik malzeme ile kaplanan/finişlenen kumaş ile kaplayarak, ürünün kendisinin titreşiminden elektrik enerjisi elde edip, bu enerjiyi bataryaya depolayıp, normalde titreşim süresi 20 dakika olan ürünün, bu sayede titreşim süresini daha da uzatmayı amaçlamak.

Tez konusu ve amacı kabataslak olarak bu şekilde. Tekstil kumaş, iplik vs konularını benim alanım olduğu için üstesinden gelebilirim ama iş biraz daha elektrik-elektronik konularına girdikçe konu benden maalesef çıkıyor. Bu sebeple piezoelektrik hakkında bir kaç sorum olacak.

1. Nereden başlamalıyım?
2. Elde edilen bu enerjiyi her hangi bir bataryaya depolamak/saklamak mümkün müdür?
3. Depolanan bu enerjiyi, ürünün kendi bataryasına aktarımını nasıl sağlamalıyım ki, ürünün bataryası normalde 20 dk dayanırken bu elde edilen yeni enerji takviyesiyle 22 dk'ya çıkabilsin?

Not: Dakika bazındaki yazılan rakamlar örnektir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,241
Kullanıcılar
449,838
Son üye
sarioglu_55

Yeni konular

Geri
Üst