Piezo ve 741 ile basit bir deney düzeneği yapımı

_ahtapot_

Üye
Katılım
2 Ağu 2010
Mesajlar
93
Puanları
1
Slm arkadaşlar piezo ve 741 ile basit bir deney düzeneği gerekiyor yardım edebilecek var mı? Okul proje ödevi sensörlerle ilğili.
 
Piezo ile titreşim sensörü :

seismic-sensor.gif
 
piezo ile kopek kovucu yapabılırsın 555 çikişi piezoyazda olsa yeter 35-40 khz ye çıkacak osilator yapman yeter nette örneklerı var pardon 741 ıle demışsın sayın tyildizak doğru devre soylemış:)
 
Teşekkürederim arkadaşlar Sadece ödev pioze sensör olarak kullanacam 741 ile yükseltip bunu lede baglasam iş görür sanırım titreşim sensörü için...Yoksa transistörle mi sürmeliyim ki?
 
Teşekkürederim arkadaşlar Sadece ödev pioze sensör olarak kullanacam 741 ile yükseltip bunu lede baglasam iş görür sanırım titreşim sensörü için...Yoksa transistörle mi sürmeliyim ki?

led yakacaksan transistore gerek
 
piezo hoparlöre titreşim verdiğinde elektrik üretir. sinyal verdiğinde titreşim verir
 
piezo malzemeyi nereden bulabiliriz acaba??
 
Merhaba,

Tekstil mühendisiyim ve şuanda yüksek lisans tezim piezoelektrik + tekstil üzerine.

Tez konum şu ki; sürekli titreyen bir ürünü (bu bir cep telefonu, uzaktan kumandalı araba, vs olabilir), piezoelektrik malzeme ile kaplanan/finişlenen kumaş ile kaplayarak, ürünün kendisinin titreşiminden elektrik enerjisi elde edip, bu enerjiyi bataryaya depolayıp, normalde titreşim süresi 20 dakika olan ürünün, bu sayede titreşim süresini daha da uzatmayı amaçlamak.

Tez konusu ve amacı kabataslak olarak bu şekilde. Tekstil kumaş, iplik vs konularını benim alanım olduğu için üstesinden gelebilirim ama iş biraz daha elektrik-elektronik konularına girdikçe konu benden maalesef çıkıyor. Bu sebeple piezoelektrik hakkında bir kaç sorum olacak.

1. Nereden başlamalıyım?
2. Elde edilen bu enerjiyi her hangi bir bataryaya depolamak/saklamak mümkün müdür?
3. Depolanan bu enerjiyi, ürünün kendi bataryasına aktarımını nasıl sağlamalıyım ki, ürünün bataryası normalde 20 dk dayanırken bu elde edilen yeni enerji takviyesiyle 22 dk'ya çıkabilsin?

Not: Dakika bazındaki yazılan rakamlar örnektir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,960
Mesajlar
913,921
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst