PID & s7 224XP

mehmet_ap

Üye
Katılım
18 Kas 2008
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
39
Merhabalar. Yeni atandığım okulda PLC s7 224XP eğitim seti var. PLC ile bu setler sayesinde haşır neşir olmaya başladım.
Bir adet pnömatik piston ile PID aracılığı ile konum kontrolü yapmak istiyorum. Ama hedefi tutturamıyorum. Tabi hesap kitap yok.
PLC de PID komutunda gerçek değer hedef değerden büyükse pid hesap çıkışı 0 da kalıyor. Bu durumda pistonun ileri ve geri gitmesi için 2 ayrı PID kontrolümü kullanmak gerekiyor? yani 2 ayrı PID tablosumu yapmak gerekecek? Ben bu gerçek(Pv) değer ile hedef (Sv) değer değerlerini piston geri yönde çekilirken değerlerin yerlerini değiştirerek halletmeye çalıştım. Tecrübe olmadığından muhtemelen yanlıştır.

Gerçek değer, Hedef değeri aştığında PID hesabı sıfır kalması yerine - değer olarak çıkması gerekmez mi?
LADDER örnek olsa örnek de yok.

Birde pnömatik piston hareketinde takılmalar oluyor. Bu da hedefi bulmakta oldukça zorlaştırıyor. Tabi bu havanın sıkışıp hareket direncini aşıp bir den fırlamasına yol açıyor ve hedefte geçilmiş oluyor bu seferde işlem pistonu geri çekerek devam ediyor.

Eğitim için küçük bir pnömatik PID pozisyon kontrol programı atabilecek varmı?

Bir soruda ekleyeyim. PID de tek tablodaki verileri kullansak, piston ileri gittiğinde ve hedef aşılıp geri yönde hareket esnasında PID tablosundaki integral (MX) toplamını sıfırlamak gerekiyormu?

Aslında bir örnek bütün sorularımı cevaplayacak
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,849
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst