pid ile servo motor pozisyon kontrolü

s_orsoglu

Üye
Katılım
8 Ara 2006
Mesajlar
28
Puanları
1
Yaş
39
merhaba arkadaşlar pıd ile servo motor pozisyon kontrolü yapmak istiyorum bu kınuda yardımcı olursanız çok sevinirim elinizde ne kadar döküman varsa gönderin lütfen
 
Servo motor ile PID torq ve hız kontrolü manalı olabilir ama bana pozisyon kontrolü manalı gelmedi. Pozisyon kontrolü bilindiği gibi mutlak ve artımsal olmak üzere iki şekilde yapılır ve burada PID ihtiyacı yoktur. Pozisyon verisini sürücüye iletmen yeterli, sürücü motoru o pozisyona getirecektir. Uygulama hakkında daha ayrıntılı biligi verirsen araştırırım.
 
Kullandigin servo surucunun dokumanlarında zaten gerekli bilgiler ve parametreler vardir.

Pozisyon kontrolunde PID kontrolü ihtiyacı vardır.
 
Analog olarak sürülen bir sürücü olmalı. Eski nesil sistemler genelde böyledir. Siemens' in pozisyon kontrolü için hala pazarda olan bu tip FM' leri var. Bu formun bir yerinde Siemens için Motion Control Toolbox vardı. Bu kütüphane bildiğim kadarı ile analog sürücüleri sürecek bloklar olmalı.
Ayrıca Moeller XC serisi PLC' lerde de bu tip sürücüler için hızlı tip analog çıkış kontrol kartı var. Moeller' in Codesys tabanlı editöründe "motion control toolbox" ve "Closed control toolbox" kütüphanelerini eklersen burada işini görecek gerekli bloklar var. Döküman için ftp://ftp.moeller.net adresine bakabilirsin.
 
Selamlar,

Uzun zamandır bende bu konu ile uğraşıyorum ve sonunda bir ürün haline getirdim. Ayrıntılı bilgiye Buradan ulaşabilirsiniz. Şimdi OSMC H-bridge ile çalışan bir versiyonu üzerinde çalışıyorum.

Saygılar
Nuri Erginer
 
emko esm9950 honeywell dc1020 jumo dtron04 bu cihazlar pid servomotor kontrolü yapar.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,153
Mesajlar
915,493
Kullanıcılar
449,897
Son üye
alcaponee

Yeni konular

Geri
Üst