PICKIT 2 ve PIC PROG/DEKA 16F87X bağlantısı

_MeRKeZ_

Üye
Katılım
30 May 2011
Mesajlar
44
Puanları
1
Yaş
31
Merhaba arkadaşlar,

PIC programlamayı öğrenmeye yeni başladım. Yazılan uygulamarı denemek için pickit 2 ve pic prog/deka 16f87x aldım. Bu iki ürünü icsp ile birbirine bağlamaya çalıştığımda düşük gerilim (Vpp'den kaynaklı) hata alıyorum. Pic prog/deka'nın kullanım kılavuzunda usb üzerinden programlama yapılmak istendiğinde ek gerilim kaynağı verilmesi gerektiği yazıyordu. Ben de ürünün yanında gönderdikleri ek besleme sağlayacak kaynağı da bağladım ancak hatayı gideremedim. Ne yapmam lazım?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
 
Bilgisayarınızda kurulu olan PicKit2 programını açtığınızda tools sekmesini tılklayınca terget Vdd source çıkar (hedef Vdd kaynağı) bunu auto detect (otomatik algıla) veya force target (hedefinkini kullan) deyin ben dekayı kullanmadım ama sorun hedef (yani picin Icsp ile bağlı olduğu yer) güç kaynağını algılama ile ilgili gözüküyor.
 
Öncelikle cevap için teşekkürler,

programlama yapmaya çalıştığım sırada auto detect seçeneği işaretli oluyor hali hazırda
 
Force target seçeneğinide denediniz mi?
 
Onu denemedim açıkçası. O şekilde de denedikten sonra sonucunu yazarım
 
Ben ilk mesajınızı tam okumamışım hata için 'Vpp' düşük gerilim hatası demişsiniz, aldığınız hatayı orada ne yazıyorsa aynen buraya yazabilir veya foto olarak ekleyebilirmisiniz? 16F87x de Vpp 1 nolu bacaktır Vpp=MCLR bacağıdır programlama esnasında HV (high voltage= yüksek gerilim yani 13V) uygulanan bir bacaktır bu bacağa sadece yazılan programda configuration bits dediğimiz yani osilatör seçimi, watch dog timer, HVP, LVP (lov voltage programming, düşük gerilim programlama, MCLR=5V) bitlerin kurulumunda yüksek gerilim programlamaya izin verildiğinde 13V verilir, şimdi HVP yi konfigurasyonda aktif hale getirip (programı yazdığınız dile göre değişir, yada pickit2 deki sağ üst orta kısımda configuration yazan yere tıklayıp bit bit girilir) pic prog deka da eğer varsa high voltage programming için gerekli bağlantı yapılmalıdır, bu bağlantı öncelikle MCLR bacağı kesinlikle picprogdekaya bağlanmış olmalı eğer kullanım kılavuzunda HVP için jumper veya anahtar gibi bir baplantı değişikliği yapmak gerekiyorsa yapılmalıdır. Daha öncede söylediğim gibi deka kullanmadım, kullanan birinin benim gibi tahmin yapmaktan öteye direk sorunun kaynağını göstermesi olasıdır.
 
Karaapak haklı sorun mclr a bağlanan bir direnç vs den olabilir.. Jumper vs varsa mclrda onu da kaldır.. pickit 2 kendi vpp voltajını ölçer, eğer düşük değer olursa(yani kısa devre veya şaseye direnç, zener vs) bu uyarı mesajını verir..
 
Bu hatanın aynısını bende alıyorum şuradaki devreyi yaptım https://www.kontrolkalemi.com/forum/pic-programlama/17733-pic-16f628a-16x8-dot-matrix-kayan.html
ve 16f628a yı sökmeden programlamak için bacaklarından pin hedırlara kabloyla leğimledim icsp için ama araya direnç hiç koymadım orjinal pickit3 ve klon pickit2 var bende pickit3 icspden bağladığımda çok güzel programlıyor. Ama klon pickit2 vpp low voltage hatası veriyor ve pickit2 nin trobleshoottan bakınca vdd 5v ama vpp de (short) voltaj az yazıyor konuyu açan arkadaştaki ve bendeki klon pickit2 Expkits PICKIT2 de 5 tane transistör var ama bendeki orjinal pickit3 de 8-10 tane var acaba bu transistörlerin azlığından doğan bir sorun olabilirmi sonuçta klon bir ürün
 
Yaptığınız bağlantıyı foto olarak yükleyin bir bakalım, mümkünse şema olarakta gösterin işte MCLR pinx - pickit VPP ye falan gibi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,330
Kullanıcılar
449,857
Son üye
Bluent

Yeni konular

Geri
Üst