PIC'de Analog Girişleri nasıl koruruz (İzole ederiz)

PIC'de Analog Girişleri nasıl koruruz.Analog Giriş Koruma devre örnekleri paylaşabilirmisiniz?

PIC'e gelecek analog bilgi çok uzaktan geliyorsa yani analog bilgi uzun bir kabloyla geliyorsa yaklaşık 5metre ve 40 metre için nasıl bir koruma+kuvvetlendirme devresi kullanabiliriz?

Kısacası PIC ile kurduğumuz devreyi nasıl endüstriyel ortama uyarlayabiliriz
Şu anda kaynak belirtemem ama hatırladığım, blendajlı kablo kullanılır sat anten kablosu tarzı, şaselemenin çok iyi yapılması gerek parazitler devam ediyorsa şase namı diğer toprak/gnd belli metrelerce başka kabloya tekrar yapılması şartı vardı. Sinyal kuvvetlendirme de opamplar veya transistörlü devrelerle yapılabilir. Yine evimizde bulunabilir elimizin altında olabilen bir cihaz ile örnek vereyim "anten yükselticisi" .
 
Değerli Arkadaşlar;
İzolasyon dediğinizde işi maliyet yönününden pahalı bir çözüm olacaktır.Picli bir devreden daha fazla maliyet mesela.Ama uzaktan gelen sinyal voltaj olarak alıyorsanız bunu çok iyi ekranlamanız blendajlı kablo kullanmanız şarttır.Ama bu şekilde yaptığınızda karşıda ve pic tarafındaki toprak potansiyallerine dikkat ediniz.Sinyaliniz hızlı değişken bişey değilse iki tarafa birden 100 nF kondansatörler girebilirsiniz.Voltaj taşımada böyle eğer bilgiyi akıma çevirirseniz hem hat kompanzasyonu olarak hemde temiz sinyal olrak daha güvenli bir taşıma çeşididir.Şimdi tam olarak ne yapılmak isteniyor buna göre sorarsanız daha fazla yardımcı olabilirim.Çalışmalarınızda başarılar.
 
analog sinyal 40mt civarında demişsiniz.voltaj aralığı nedir? 0.00 ile 0.1v arasıda analog sinyal 0 ile 5v ta analog sinyal.
yani uzun mesafede bakır direncini kompanze edemezseniz yazılımda hatalı sonuçlar alabilirsiniz. ben, analog sinyali analog kaynağın hemen dibinde dijitale çevirip hatta kaç kanal yada kaç ölçüm noktanız varsa bilemem.hepsini bir bus üzerinden rs485 ile uzak mesafeye aktarıp kayıpsız ve interferanssız bir iletişim yapısı öneririm.
 
voltaj aralığı 0 - 12
 
tamam bunu gerilim bölücü direnç grubu ile 10 a bölüp adc ile dijitale çevirip rs485 ile aktarabillirsin
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,849
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst