PIC16F887 ile motor yön kontrol devresine ihtiyacım var

yavuzoski

Üye
Katılım
28 Mar 2013
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
27
Merhabalar ben H-köprü motor kontrol devresi yapmak istiyorum mikrodenetleyici kısmı hakkında bilgi verebilecek var mı ?
 
mikrodenetleyici kısmında anlatılacak birşey yok. 4 transistör bir kaç direnç o kadar.
eğer yön kontrolü için diyorsan devredeki transistörleri iletime geçirerek ileri veya geri yönde döndürebiliyorsun.
 
hangi mikro denetleyiciyle yaptığının pek önemi yok aslında. işi kolaylaştıran power pwm li picler mevcuttur. 18f4431-2431- 30f4011 gibi. ama önemli olan h köprüyü transistörle yapman zor olacak. yön değişiminde 2 transistör kısa devre olmaması gerekiyor. aralarına ölü zaman koyman gerekecek. bi de pwm hızın önemli genelde 20 khz (insanın duyduğu ses seviyesinin üstü) seviyelerinde bi pwm ile kullanılır gürültü yapmasın diye. çok hızlı h köprü ietim transistörleri değişecekse. bunu transistör yerine mosfetle yapmanı ve mosfet içinde mosfet sürüsü kullanmanı tavsiye ederim. sonuçda mosfet yada transistör herhangi bir elektronik anahtar kullanacaksan eğer kullanacağın pwm ve ölü zaman olayın önemli.

hangi pic den önce hangi anahtarlama elemanı diye araştırırsan. ve ondan da önce elektronik anahtarlama elemanlarının çalışma karakteristiklerini incelersen daha faydalı olur senin için. bineceğin atın huyunu suyunu bilmek faydalı. değilse kuvvetle muhtemel ilk denemelerinde mosfet-transistörlerin aşırı ısındığını ve duman çıktığını görebilirsin.

kolay gelsin.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,166
Mesajlar
915,612
Kullanıcılar
449,931
Son üye
mecuxell

Yeni konular

Geri
Üst