PIC16F877A ile Proteus,Virtual Terminal,Virtual Serial Port Kullanımı Yardım Lütfen

formardin

Üye
Katılım
13 Nis 2011
Mesajlar
45
Puanları
1
Yaş
34
Merhaba arkadşlar Ben Pic16F877A( farklı Pic de olabilir) ile motor devresini (oyuncak araba) Rs232 veya usb üzerinden klavyede belirlediğim tuşlara basarak oyuncak arabanın ileri geri sağa sola vb hareket etmesini istiyorum.
Elimde pic,motorlar,Xtal ,capasitör,direnç vs var. eksik olan

1.Kodları C dili ile yazmak istiyorum ASM yi sevmiyorum :)

2.bu devreyi PC ye nasıl bağlayabilirim ve klavyeden nasıl kontrol edebilirim.
3.Bana neler lazım kablo,seri haberleşme için entegreler vs.
4.Bütün bunları pratik olarak yapmadan önce protesusta bu devreyi yapıp klavyeden belirlediğim tuşlara basarak, belirlediğim senaryoya göre motorların(arabanın) ileri geri, sağa sola hareket etmesini nasıl simüle edebilirim.
Elimdeki programlar Proteus,CCS compiler, Virtual serial port emulator,Hyper Terminal
5.C kodları, komutları tam anlamıyla bilmiyorum şuan.Yukarda bahsettiğim senaryodaki gibi kodları yazabilir misinz. Elimde bir örnek olsun hiç olmazsa ona göre modifiye etmeye çalışırım.
Tecrübeli abilerimizden acil yardımlar bekliyoyorum.
Kendi çapımda çizdiğim proteus aşağıdaki gibidr. Ama sanal makineden komut gönderemedim.

Ekran Alıntısı.jpg
 
merhaba
ben pbp biliyorum kodlar için sana yardımcı olamam devrende isis denemesi yaparken commpimm den gelen rx ve tx pinlerini pic e direk bağla arada max232 olmasın. dc motorları kontrol edebildiğini düşünüyorum istersen devrene 4 buton ekle ve dc motorları ayrı ayrı sağa sola döndürme yaparsan ilk denemelere başlaya bilirsin.

sanal porta gelirsek isis compim i virtual programında birbirine bağlı olan iki sanal porttan birinin adını compim ayar kısmında baud ayarlarını yap diğer sanal portuda hyper terminale ver isis de compim i virtual terminal e direk bağla pic ile bağlantısını kopar sadece compimden gelen veriyi virtual terminal alsın ve göndersin isis i ve hyper terminali çalıştır herşey doğru ise hyper terminalden gönderdiğin tuş değerini isisde virtual de göreceksin tam tersi de olacak tır
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,477
Kullanıcılar
449,891
Son üye
Ercan29

Yeni konular

Geri
Üst