Pic16F628A ve CCS-C ile RF alıcı verici uzaktan kumanda full dökümanlı...

myurdabak

Üye
Katılım
31 Ocak 2008
Mesajlar
498
Puanları
1
Bu konuda bazı üyelerimizin arayış içinde olduğunu gördüm.onlara yönelik full dökümanlı alıcı verici çalışmamı sunuyorum.Geçenlerde bir makinamız için tasarlamıştım.Board üzerinde denenmiştir çalışıyor.Areste çizdiğim baskı devresini deneme fırsatım olmadı.


Dosya, Dosya Paylaşım Sitesinden Silindiği İçin Konu Çöpe Taşınmıştır.
 
Kardeş koskoca nette hi-tech ile yazılmış olanını bulamadım ya. Seninkinden uyarlama yapmaya çılışacağım. Ama hi-tech olanı varsa elinde onuda yükler misin? Sonuçta acemiyiz daha. En iyi öğrenme yolu projeleri incelemektir. Fakat inceleyecek proje bulamıyoruz ki nasıl öğrenelim :)
 
Malesef elimde hitech ile yapılmış proje yok.Acemi olduğunu düşünüyorsan yol yakınken hiç hitech ile uğraşma CCS-C öğren.
 
Ccs c bana sanki daha zor gibi görünüyor. Hi-tech te program yazmaya da tam alışmışken hiç olmayacak ama artık öğrenmeye çalışacağım. Paylaşımın için çok teşekkür ederim bu arada.
 
Biraz öğrenmeye başladıkça daha basit gelecek.CCS-C ile internette çok proje bulabilirsin+derleyicisi çok kaliteli. Serdar Çiçek'in CCS-c ile pic programlama kitabını alabilirsin.
İyi çalışmalar.
 
Çok güzel bir çalışma bende tam böyle bir şey arıyordum :)
 
paylaşımın için teşekkürler projenizi inceledikten sonra sorularım olacak cevaplama zamanınız olurmu....
 
Elimden geldiği kadar cevaplamaya çalışırım.
 
Olayı çok basite indirgemişsin. RF veri gönderimi bu kadar basit değil. Haa çalışır ama güvenilir olmaz. Orneğin etrafta bir cep telefonu çalsa iş bitmiştir..

1. RS232 verisi direkt olarak gönderilmesi uygun düşmez Kodlanması lazım (Manchester Encoding veya benzeri)
2. Veri birkac defa gönderilmeli ki tutarsızlık olmasın. CRC kodu da gönderilmeli mesela ki 1 bit bile hatalı gitse iş bitmiştir.
3. Bayt senkronizasyonu sağlanmalı. Sadece 5 byte preamble göndermek yetmez.

Bu dediklerim özellikle mesafeyi 100 kat arttırır. Tarafımca denendi. Zamanında senin yaptığın gibi yapıyordum ve mesafe 10metre civarında kalıyordu. Dediklerimi yaptıktan sonra abartısız 1km menzile veri gönderiyordum hemde ozel bir antenle filan değil.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,247
Kullanıcılar
449,840
Son üye
111340

Yeni konular

Geri
Üst