PIC Projesi Hakkında Lütfen Yardım Edebilir misiniz?

monalisa70

Üye
Katılım
8 Ocak 2011
Mesajlar
44
Puanları
1
Konum
Balıkesir
Herkeze öncelikle iyi günler iyi çalışmalar.Ben lise son sınıfı öğrencisiyim,bu sene pic ile ilgili dersimiz var ve hoca bize pic ile ilgili proje yapmamızı söyledi.Bende birçok sitede olmak üzere araştırma yaptım,internet proje kaynıyor ama tatmin edici değil.Çünkü tam net hiçkimse anlatmıyor,Benim öncelikle problemim şu şekilde,1-)Proje Pic tabanlı olması gerekir 2-)İsis'te çizilmiş bir devresi olursa çok iyi olur,3-)PDF dosyada anlatımı olursada olabilir ve ben endüstriyel Bakım onarım öğrencisiyim.Endüstriyel alanda bir proje olursa benim için daha iyi olur.Tam detaylı olması tercihimdir.Şimdiden yardım eden veya etmeyenlere teşekkürlerimi bir borç bilirim.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Öncelikle sizin ne yapmak istediğinize karar vermeniz gerekir ki yardım alabilesiniz. Ben lisans tezime bir gün duş alırken karar verdim. Dedim ki şöyle istediğim sıcaklığı girsem ve su aynı sıcaklıkta sabit kalsa, sürekli bir sıcak bir soğuk oynamasa.. Ondan sonra biraz da PLC tabanlı sistemlere merak sarınca forumda da paylaştığım tezimin konusu ortaya çıkmıştı.

Bir projeyi şekillendirmeden neyi nerede kullanacağınızı planlamadan ilerlemeniz mümkün değildir.
 
Evet dediklerinizde haklısınız.Benim yapacagım proje endüstriyel tabanlı olmasını istiyorum.Ben pic ile yıldız üçğen yol vermeyi yapmak istiyorum ama internette detaylı birşekilde anlatmıyor ve daha yolun başındayım tam olarak nasıl yapacagımı bilmiyorum bana bir yol gösterirseniz sevinirim.
 
kudretuzuner hocam teşekkür ediyorum.Bir yere kafam takıldı bu proje ne hakkında ?
 
Forumumuzda ve Google'da biraz araştırma yaparsanız rahatlıkla örnekler bulabilirsiniz. Zaten elinizde direk sistem olsa bunun proje olmasının ne anlamı kalır? Öğretmeniniz size sadece ödev vermiyor, araştırmayı ve bilmediğiniz bir konuya nasıl ulaşmanız gerektiğini öğretmek istiyor aslında..

Size tavsiyem çabalayın. Emin olun siz ışığı gösterdiğiniz zaman forumumuzda size yardımcı olacak birileri mutlaka olacaktır. Sn. kudretuzuner büyüğümüz gibi bir sürü değerli üyemiz forumumuzda insanlara yardımcı olabilmek için vakit geçiriyorlar, yeter ki siz üzerine düşeni hakkıyla yapın..
 
Tamı tamına 3 haftadır araştırma yapıyorum internette birçok kaynak buldum ama yeterli değil zaten önemli olan burada proje yapmak değil pici daha iyi ögrenebilmek sadece pici projeyle bütünleştirmek proje yardımcı rolü oynuyor burda.
 
PIC ile ilgili projeler ve anlatımlar için MEGEP sayfasından modüllere bakabilirsin. Özellikle Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanının Mikrodenetleyici modülleri sana yardımcı olacaktır.
 
Tamı tamına 3 haftadır araştırma yapıyorum internette birçok kaynak buldum ama yeterli değil zaten önemli olan burada proje yapmak değil pici daha iyi ögrenebilmek sadece pici projeyle bütünleştirmek proje yardımcı rolü oynuyor burda.
sevgili kardeşim:
pic i ögrenmek, fındıgın kabugunu kırıp ta içini çıkarmak kadar kolay bir iş olarak düşünmemelisin. pic bir algoritma ile yazılan programı işleyen entegre. Pic e hakim olabilmek yani istediginn işleri yaptırabilmek için ,temel elektrik bilgisi , direnç,kondansatör. diyot...vs malzeme özellikleri ve kullanımı, programlama blgisi ve bolca pratik yapmak gerekli bunun içinde bu konular ile ilgili bilgi edinme çabası içinde olursan zaman içinde istediğin olacaktır. yeterki gayretin sürekli olsun...............
 
Merhaba
Verdiğim projede PC nin seri portunudan PIC'i kontrol ederek 4 röle kontrolu yapabilirsiniz.Seri iletişimin de temel kurallarını kavramış olursunuz.Oldukça basittir fakat tüm aşamaları doğru yapmanız gerekir.Verdiğim projede ihtiyaç duyabileceğiniz tüm bilgiler var.Yine de takıldığınız yer olursa yardımcı olurum.Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,157
Mesajlar
915,504
Kullanıcılar
449,900
Son üye
adidas2131

Yeni konular

Geri
Üst