pic programı: .HEX DOSYASINI .ASM YE ÇEVİRME ŞANSIMIZ VARMI

lexar

Üye
Katılım
1 Tem 2010
Mesajlar
59
Puanları
1
selam arkadaşlar elimde pic16f seri si ile yapılmış kayan yazı projesi var fakat yazıları değiştirmek istiyorum.yanlız bi sorun var elim de hazır bulunan projede .asm dosyası yok sadece .hex dosyası var .asm ye cevirme şansım varmı şimdiden teşekkür ederim.
 
Microchip'in kendi editöründe HEX dosyasını açtığında kodların açılımlarını görürsün fakat etiket ve açıklamalar olmadığından analiz etmek bayağı zor bir iş. Bu analizi yaparken hangi mikroişlemci kullanıldı ise onun register larını da bilmek durumunda kalacaksın. Kolay gelsin.
 
microchip programını hic kullanmadım proteusta hex dasyasını asm ye cevrılırmı tesekkurler
 
microchip programını hic kullanmadım proteusta hex dasyasını asm ye cevrılırmı tesekkurler
proteusta böyle birşey sözkonusu olamaz .Hex den asmye çevirme sağlıklı olmuyor anlaşılmıyor ama genede denemek isterseniz fikir vermesi adına şuradaki yanlatılanları deneyin
http://www.elektrotekno.com/archive/o_t__t_17392__hex-kodunu-asmye-cevirme18f-serisi-picler-ve-30f33f-serisi-dspicler-dahil.html
 
Merhaba lexar eğer programı denemek istersen programın adı MPLAB IDE, microchip firmasının kendi sitesinden indirip kurabilirsin. Ama baştan söyleyeyim kullandığı programlama dili Asembly dir.

Kolay gelsin.
 
ılgınıze tesekkur ederım.microchip sitesine girdim bir sürü program var hangisini indirecegimi bilemedim
 
Aradan 4 yıl gecmıs. Boyle bır program varsa bana da yardımcı olabılırmısın. Elımde .hex dosyası var ve bunu anlayabılecegım bır dıle cevırmem gerekıyor.
 
Biraz gec cevap vermis olacagım ancak daha sonra ugrasacaklar ıcın faydası olur dusuncesı ile bildiklerimi aktarayım istedim.
Oncelikle hex dosyasındakı yazıyı degıstırmek ısteyen arkadas ıcın,bu ıs bir programı cracklemeye benzer.oncelıkle hex dosyasında onceden yazılmıs yazının ascii kodlarının bulundugu hucrelerı bulup bunlardakı karekterlerı yenı yazmak ıstedıklerınle degıstıreceksın.yanlız sadece bunu yapman yetmez hex satırının sonunda cheksum denen ve programcıya data gonderılırken verının dogru gıttıgının teyıdı olan bu degerıde dogru sekılde hesaplayıp degıstırmen gerek.yazının karakter uzunlugunu aynı tutmalısın.Ugrasılırsa yapılacak bır ıs ancak bu konuyla onceden ılgılenmemıs bırını epey ugrastırır.
Diger arkadasın sorusuna gelınce hex dosyasını anlasılabılır bir dile cevirmek epey zor,yanı anlasılır yapsanızda pek anlasılır olmaz.cunkı microislemci dilinde butun isler rakamlarla ifade edilir.diyelimki programı dekodladınız ve cıkan sonuc ancak ve ancak 3 satıra gıt,7.satırla 9.satırı topla,sonuc 255 den buyukse bılmem su satıra gıt seklinde bir sonuc elde edeceksınız.buda pek anlasılır bır cozum olmayacaktır.yani program anlasılabilir hale gelmeyecektir.Bu ancak nerelerde kullanılabilinir.Mesela programın bir yerinde bir kilit vardır ve onu kırmak istiyorsunuzdur.ancak boyle bır durumda sadece bır satır ıle oynayarak belki hackerlık yapmıs olursunuz ki oda oyle basıt bir iş olmayacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,847
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst