PIC prgramlama konusunda yardım

Katılım
2 Ara 2012
Mesajlar
17
Puanları
1
Benim bitirme projem var ama bana yardım edebilecek programlamayı iyi bilen bir arkadaş yardım edebilir mi ?
 
Konuyu yazsan sonra biraz kendin tanıdığın bi dilde başlasan ve tıkandığın yerde yardım istesen çok daha mantıklı olurdu.
Proje ne ?
Hangi dilde yazılcak ?
 
Benim bir bitirme projem var.Çanak anteni pıc programalama ile kontrol edecem. Yani çanak anten kurarken usta çağırıyoruz ya yönünü tayin etmek için. Benim projemde çanak anteni bir daire içine koyuyorum ve herhangi bir noktaya yerleştiriyorum. Televizyondan Turksat'ı seçtiğimde daire dönecek ve Turksat'ın uydudaki frekanslarından sinyal aldığı zaman otomatik duracak ve kitlenecek. Dönmeyi servo motor ile yapacam.Elekronik pusula sensörü HMRR3000 kullanacam ama programalama kısmı bi sıkıntı.PIC'e Turksat uydu frekanslarını verecem ve daire içindeki çanak anten kendi etrafında dönecek. Uydu frekansını aldığın an duracak.
 
Programlamayı yazıp HMR3000 içindeki entegreyye aktaracam.
 
Evet okumuştum daha önce bu konuyu. İki sinyalin eşitliğini nasıl kkontrol edicez önemli olan bu. hmm araştırayım bi umarım işe yarayabilirim :)
 
Çok teşekkür ederim.

Daha oncede acmistin bu konuyu galiba cok zor birsey motorlu canak al yuz lirayadaha iyi turksattaki frekanslara donecek demissin zaten canak turksatta bakiyorsa ve yeterince buyukse bu uydu uzerindeki butun frekanslari alir osenin dedigin uydu arasinda gecis olur hadi bunu yaptin canagin ve sistemin mekanigini nasil yapacaksin uydudan uyduya geciste kalkis acilari vardir ornegin soldan sifirdan saga 200 derece ye ilerliyosa canak 1 dereceden yanlis hatirlamiyosam 23 dereceye kadar yukselir 23 dereceden sonra tekrar alcalir bunu yapman oldukca zor yapsanda bu yeni birsey degil motorlu canak yapmis olacaksin hadi onuda yaptin recever ile nasil haberlesicek canak anten kablosu uzerinden ayri bir kumanda kolumu yapican joysticklemi ceviricen ccanagi:D. Senin yeni dusundugunu yillar once yaptilar ve yaygin bir sekilde kullaniliyor yapabilirim diyorsan burda be internette motorlu canak nasil yapilir yada semasini falan arastir guzel kardesim cok bos bi konu olmus

A10 cihazımdan gönderildi
 
Antenin çoğu bitti. Sadece HMR300(Elektronik Pusula Sensörü) ve Servo motoru alınacak. PIC ile programlayıp entegreye aktarıcam. Diğer herşey hazır.
 
Antenin çoğu bitti. Sadece HMR300(Elektronik Pusula Sensörü) ve Servo motoru alınacak. PIC ile programlayıp entegreye aktarıcam. Diğer herşey hazır.

Dedigin sensor bile motorlu anten fiyatinin yarisidir en az. Peki bu anteni recever anten kablosu uzerinden nasil kontrol edecek dostum?

A10 cihazımdan gönderildi
 

Forum istatistikleri

Konular
128,161
Mesajlar
915,573
Kullanıcılar
449,919
Son üye
Serdar.59

Yeni konular

Geri
Üst