Pic Mcu ile Asenkron Motor Hız Kontrolü?

R.K

Üye
Katılım
29 May 2008
Mesajlar
114
Puanları
1
Yaş
44
İyi çalışmalar arkdaşlar. Doğru yeri burası mı konuyu açtım ama Pic Mcu ile tek faz asenkron motor kız kontrolünü nasıl sağlarım. Bu konuda bilgisi veya tecrübesi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim.
 
benimde ihtiyacım var. yardımcı olabilecek ustalar varmı?
 
S.A.
Kullanacağınız pic ve program hakkında bilgi vermemişsiniz. Kısa bir bilgi bu motorları frekans değiştirerek devir kontrolü yapa bilirsiniz SSR röle ve pic pwm ile . Kolay gelsin.
 
Triac ile yapabilirsin, uygun tetikleme açılarıyla kontrol edebilirsin. Triac ı ise moc 3020 ile ile sürebilirsin. Lakin bu iş profesyonellik işidir bunun için ac motor sürücüleri vardır onlardan satın al.
 
sn bşafak,
moc3020 ile triac sürülerek nasıl frakans degişikligi yapılabiliyor?
 
tam emin olmamakla beraber sanırım moc un kontrol uçlarına pic in çıkıslarında pwm gönderilerek yapılabilir herhalde...
 
triac ile bence frekans kontrolu olmaz triac ile voltaj kontrolü yapılır zaten voltaj kontrolü yaparak monofaze motorun gücü düşecektir önemli olanda yük zaten eğer fan gibi bi şeyse triac olabilir ama yükte ise akımı çok artıcak motor ısınacaktır nerde kullanılacağı önemli motorun picle tabikide yapılabilir ama frekans işini iyi araştırmak gerekir.
 
arkadaşlar pic 16f628 i öğrenmeye çalışıyorum. lmd18245 ile dc motoru yön ve hız kontrolü yaptırmak için ama bi türlü olmuyor.

dc motoru 16f628+lmd18245 ile sürebilirmiyim.
elinde uygun şema falan varsa yardımcı olabilirmi acaba.
iyi günler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,316
Kullanıcılar
449,852
Son üye
ddknght

Yeni konular

Geri
Üst