PIC ile servo motor kontrolü!

welat40

Üye
Katılım
23 Eki 2010
Mesajlar
46
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar ben pic ile servo motor kontrolü yapıcam fakat hangi program bunun için idealdir acaba,MPlab mı kullanmalıyım yoksa hangi program daha iyi olur.Şimdiden teşekkür ederim
 
pbp veya ccs kullan.assemblere girme çıkaamassın.:)
 
Bence uğraşacaksan eğer bu işlerle illaki C kullanmak lazım.. Atla deve değil, öğrenilir, kaynak çok.
 
en iyi bildigin dil en kolay dildir,hangisini biliyorsan bence onunla yap.ben assamblerden baska dil bilmiyorum,vede bana bununla yapması enkolay geliyor.icinden cıkılmayacak bisey yok.puls+dir bu kadar basit.denemeler icin emülatörünün olması sana cok kolaylık saglayacaktır.
 
Alarmko nun dediği gibi simülator gerek.Proteus kullanabilirsin
 
İlerisinde bu tür işlerle uğrasmayı düşünüyorsan c derim. Yok yapayım kurtulayım dersen basic bugün baslasan 4 5 saate pwm 'e girersin motorda sürersin seri haberlesmede yaparsın :) :) ama c bambaska... Hi-Tech C / CCS C farketmez yeterki öğrenme isteği olsun iyi çalışmalar...
 
iyi akşamlar bilgisayardan RF kontrollü servo motor devresi yaptım.Kontrolü hyberterminalden yapabiliyorum fakat bir arayüz yapmak istiyorum hangi programla seri iletişimde sorun yaşamam ve işim kolay olur ?
 
Ne bildiğine bağlı. Visual basic ile ben zamanında birkaç uygulama yapmıştım ama WIN7 altında çalışır mı bilmiyorum. Win7 portlara ulaşma konusunda belki sıkıntı yaratabilir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst