Pic ile seri port uygulaması; proteus çizimi+ccs c programı+C# arayüz programı

myurdabak

Üye
Katılım
31 Ocak 2008
Mesajlar
498
Puanları
1
Pic ile seri port uygulaması; proteus çizimi+ccs c programı+C# arayüz programı
 

Ekli dosyalar

  • Seri iletişim Yeni.rar
    124.8 KB · Görüntüleme: 144
arkadaşım bu arayüz programı nasıl yapılıyor ya, bir projem vardı seri port ile pice bilgi göndereceğim, aynı üst kısımdaki gibi bir yazılıma ihtiyacım var, buraya bi link gibi ne bileyim bi dosya paylaşmanızı rica ediyorum,
 
arkadaşlar!!!
delphi programını kullanarak bilgisayardan ev ışıklarını kontrol etmek istiyoruz.. örneğin; evin dış lambaları akşam 19:00 da otomatik olarak yanacak, sabah 6:00 da otomatik olarak sönecek..
bilen ya da ilgilenen arkadaşların yardımını bekliyorum...
 
konu ile ilgisi olmasada pic programlamaya ile ilgili yeniyim ve assembler öğrenerek bu işi yapmak istiyorum.çevremde danışacağım birileri olmadığından sizden yardım istiyorum.brülör beyni projem ile iilgili zaman geçiktirme yapmak istiyorum "CALL BEKLE" gibi yardımcı olursanız sevinirim.
 
arkadaşlar!!!
delphi programını kullanarak bilgisayardan ev ışıklarını kontrol etmek istiyoruz.. örneğin; evin dış lambaları akşam 19:00 da otomatik olarak yanacak, sabah 6:00 da otomatik olarak sönecek..
bilen ya da ilgilenen arkadaşların yardımını bekliyorum...

Kardeş evdeki ışıkları kontrol etmek istiyorsan basit bir triyaklı yada röle li bir devre hazırlarsın.Delphide yazdığın arayüze basit bir timer ile canlı saat kurarsın ve istenilen saat geldiğinden seri porttan pice senin istediğin komutu rs232den gönderir.Pic de bu komutu alınca gerekli bacakları tetikler ve ışıkları yakar.Ben delphi yerine vb kullanıyorum fakat bahsettiğine yakın bir kaç şey yapmıştım.
 
benimde pic ve pc arasında bağlantıyı sağlamam lazım!! yapmak istediğim projenin adı "read out loud" yapmak istediğim şey;

yazdığım harfi tanıyıp sonra onu yüksek sesle söyliyecek. şimdilik sadece dört harf için yapıyorum. A,B,C ve D. tanıtma işlemini matlab programıyla yaptım ve gayet randımanlı çalışıyor. daha sonra burada tanıdığım harfleri sesli olarak çıktısını almak için bir pıc ve bu PIC'in sürdüğü ISD2560 entegresi kullanmaya karar verdim.

benim şimdi takılmış olduğum bir kaç nokta var bana yardımcı olabilrmisiniz die soracaktım.

1) ben bu matlabda yazdığım programın çıkışını nasıl bilgisayarın USB portuna gönderebilirim?? (USB portu RS-232 ile paralel porta dönüştürdüm, pice bilgiyi paralel porttan göndermeyi planlıyorum.)

2) Aslında yaşadığım büyük bir diğer problem ise PIC program problemi. şimdi benim yazmış olduğum PIC programına (assambly dilinde yazdım) göre PIC'in dört portunu giriş olarak kullandım ve buna eşdeğer olarak dörtte çıkışım olacak fakat bilgi matlabdan gelirken sonuç matrisinden geliyor yani
" X=A X=B X=C ve ya X=D " olacak. o halde benim sadece bir portu giriş olarakmı kullanmam gerekiyor?? yani sanırım mantiken öyle. ama bu sefer program akışı nasıl olacak kestiremedim.
 
usb to rs232 dönüştürücü kullandıysan zaten pcde port oluşmuştur.Usb olayına girmeden dönüştürücü sayesinde oluşturduğun seri portla gönderebilirsin. Matlabda hiç seri iletişim denemedim kodlarını araştır. 2. sorundada zaten pice tek bir port üzerinden gönderim yapabilirsin.pcde A harfini yazdığında seri porta A harfini gönderecek ve pic o karakteri algıladığında istediğin işlemleri yaptırabilirsin.Benim yukarıda gönderdiğim kodlar algoritma olarak faydalı olacaktır.Ayrıca seri iletişim konusunuda araştırmanı tavsiye ederim.
 
hım teşekkür ederim araştırmalarıma devam ediyorum. gerçi matlaba dair çok araştırma yaptım ama bir türlü ulaşamadım çıkışını nasıl göndereceğimi.. ama bulmam yakındır.

bir diğer husus ise pıc'te çok ii değilim yazdığım programı çalıştıramadım. sanırım hata şurada

list P=16f628
status equ 03h
porta equ 05h
portb equ 06h
trisa equ 85h
trisb equ 86h
clrf porta
clrf portb
bsf status,5
bsf trisa,1 ; porta'nin birinci bitini giriş seçtim.

movlw 00h
movwf trisb ; portb'yi de çıkış seçtim

bcf status,5

>>>şimdi buradan sonra döngüde sanırım kafam karışıyor. ben nasıl derim benim porta'mın birinci bitime A'mı geldi yoksa B mi, C mi veya D mi diye??
bana bu döngüde yardımcı olun ltfen. teşekkürler.
 
bilgi alma işlemi sadece porta yı giriş yapmakla olmaz. seri iletişim için ayarlar yapmalısın programda.

porta yı okuman lazım onun için assemblyde komutlar vardır araştırırsan bulursun.mesela c de

if(getc()=='A')
.......

deyip portu okutursun ve işlemlerini ona göre yaptırırsın ama assemblyde okumak için kullanılan komutu bilmiyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,478
Kullanıcılar
449,892
Son üye
bekmezci

Yeni konular

Geri
Üst